många promenader.

 

Precis hemkommen nu från en härlig promenad med min pappa. Mysigt att få lite egentid med honom.

Dagen har spenderats i skolan. Efteråt var de direkt till någon klinik där de skulle tas spruta. Hepatit A & B inför Egypten. Så härligt att jag inte är rädd för sprutor! Sen har de bara varit plugg, plugg, plugg. Har Matte C prov imon, Naturkunskap A på torsdag tyska prov  och 2 prov på fredag.

Igår var de också plugg. Han även med lite fika hemma hos Matilda och sedan promenad med Rebecka, Linda och Filippa. Många härliga promenader i vårsolen nu.

Ne, den rätte för Rosing nu!!

en ny vecka.






God middag
. Sitter här nu vid matbordet med plugget i högsta högg! Tråkigt, men med Filippa vid sin sida blir de bättre.

Dagen har spenderats hemma. Beställde några körlektioner i morse och plugga lite halvt. Runt 11 tiden cyklade jag ner till hamnen där jag och pappa tog en fika vid basen. Go räkmacka med en kopp kaffe.

Gick hem till Filippa efteråt och nu sitter vi här. Vad som händer senare återstår att se..

new header.

Kan inte sova, ligger och tänker alldelles för mycket. Så kom på att jag kunde fixa en ny header under tiden. Så va tycker ni? Kände att våren är här nu så dax att byta!




I found the paradise.

En underbar helg är slut. Hur ska man beskriva den? Sjukt rolig och mysig i allra högsta grad! Efter 17 år, 9 månader och 30 dagar har jag kommit på att Rönnäng är ett paradis. Så otroligt fint och vackert! Innan har de bara varit "stället där man hälsar på släkten". Men efter en dag som denna så kan man bara säga wow! Jag citerar Rebecka "De måste varit här som Edens Lustgård låg".

Det blev i alla fall 7 tjejer som tog minibussen och åkte upp. Ett otroligt mysigt cafe på kvällen vid Smedjan som fortsatte hemma hos familjen Ström som avslutades med lekar i Betania. Men 4,5 timmars sömn vaknade vi pigga och de var dax för 11 mötet. Efteråt tog vi en lång och härlig promenad uppe i bergen och fick se en otrolig utsikt!

Resten av dagen har spenderats halv liggandes i soffan här hemma. Runt halv 9 taget kom kusin Magdalena och Christoffer och vi åt god kvällsmat. Så dom gick för någon timma sedan och jag ska nu sova..

God natt alla underbar och tack för ännu en helg.









I don't like it.


Usch, fy blää!!
De är så tråkigt med naturkunskap säger jag bara! Har pluggast i princip hela dagen, snart renskrivit allting. Men nu blir de en paus med ost, skink och broccoli paj och sedan bär de av mot Rönnäng. Hoppas på en härlig kväll!
Ciao!

Wollie Bollie.


Goder morgen på er
. Vaknade nu för en liten stund sedan och bestämde mig för att blogga.

Kvällen igår var trevlig. Vi åkte in ett gäng till stan, tjörnbor och fiskebäckare, och gick på bio. Kenny Starfighter blev de. Kan erkänna att jag var lite skeptisk till filmen. Men jag säger bara oj, oj, oj  va bra den va!!! Kan lätt gå på den igen. Humor på hög nivå och jag skrattade så mycket så jag grät. En film som jag verkligen rekomenderar.

Efter filmen hamnade vi alla hemma hos Frida Fasth. Kom även ett litet till gäng Tjörnbor så antar att vi var runt 15 personer. Blev lite kaffe drikande och kladdkaka. Eller en kladdkaka med reisenkola, cornflakes och en touch av funlight.

Idag blir de bara plugg, plugg, plugg som gäller på dagen. Runt 6 taget ska vi tjejer dra oss iväg mot Tjörn där vi även sover ikväll.

en lycklig dag.

Jag är så glad! Superduper glad!!

Började dagen med skola, som vanligt. Efteråt hade min första körlektion i Kungälv. Gick hyffsat bra, så är nöjd med den. Väl hemma var de städning som stod på schemat. "Jippi!", men fint lev de i alla fall. Mitt i städningen hittade jag ett pappaer från vägverket med en kod på. Så nu är uppkörning och teoriprovet beställt!!! Tid och datum är hemligt, mohahaha!!!

Sen har vi även beställt resa rill Egypten idag!! Blev så glad när mamma berätta att de va bestämt. Så det blir jag, mamma syster, moster Vivika och kusin Magdalena. Så de blir jätte mysigt! Sharm el Sheik är de vi ska bo på och vi åker redan den 29 april.

Nee, kaffepaus med modern min nu...


en dag med shopping.

Nu har jag ingen blekaste aning om vad som händer. Har skrivit ett blogginlägg imorse men det verkar inte komma fram även om de står att de är publicerat, knepigt!

Dagen har i alla fall spenderats i skolan, engelska och naturkunskap med fransmän som besök. Efteråt åkte jag och Filippa till Åby där det var SM-final i skolhockey och Kitas skulle spela. Oj vad vi är bra!
Middag blev de här hemma, tacos, som jag och Filippa körde ihop. Gotti, gotti!

Så nu är jag precis hemkommen från lite shopping på 421. VIP-kväll på Cubus. Hittade ett par jeans och 3 par örhängen. Hittade även 2 par skor på skopunkten. Så nöjd är jag!




skopunkten




skopunkten


Cubus


Cubus

en tidig torsdagsmorgon.

Oj, oj, oj är de enda jag kan säga. Det var länge sedan man gick upp klockan 06.00 och fick avnjuta en god frukost med GP framför sig. Charlotte försvann med bussen ungefär runt tio över så från dess till nu har jag gjort en god frukost med ägg, skinka, gurka och tomater, yummi, och ätit den. Så nu bär det av till skolan.

en trip till rönnäng.

Ännu en dag som lider mot sitt slut. Dagen spenderades med övningskörning upp (ner?) till Rönnäng. Stannade även till i Kungälv där jag beställde min första körskolalektion, yeay!!
Tjörn var det kalas för kusinen min som fyllde 17 år, Grattis Fredrik! Jag tycker att det faktiskt är alltid lika roligt att träffa släkten, kan kanske bero på att den är så bra. Så nu är jag hemma och ska nana. Min kusin Charlotte sover också här ikväll så imon får man stå upp tidigt. natti


min släkt på mammas sida julen 2007

vilken dag, vilken härlig dag.


© Petronella Claeson

Morgonstund har guld i mun. Det är -4 grader ute, men jag litar fortfarande på att solen snart har tagit över våran vinter. Ingen snö här inte! Dagen kommer att spenderas i skolan som sedan avslutas i paradiset Rönnäng med släktkalas.

jag är så glad.

glädje:

Hade e underbar dag med vännerna. Började med att Jennifer hörde av sig och vi bestämde oss för en fika. Blev även lite tittandes i affärer innan vi begav oss hemåt. Träffade på en härlig busschaufför som sprutade ut glädje, men lite to much! (hemsk bild men den bjuder jag på)

Efteråt blev de våfflor med mor och syster. Tog senare en promenad med Filippa, Rebecka och Jennifer som avslutades med den rätte för Rosing.

Så det var min dag i princip. Ni ska veta att ni är underbara tjejer och jag tycker verkligen om er.

b-e-a-utiful.


Man vaknar, tittar ut genom fönstret, det första man ser... solens fina strålar och man flyger upp ur sängen. Nu vill jag till skolan!

me like.

Ett nytt favoritprogramm, Spårlöst. Är de inte underbart?

underbart.

glädje.

Så underbart med solen som värmer vår vackra moder Jord. Varit ute på en långpromenad med Rebecka, Matilda och Frida. Hittade de första riktiga vårtecknet, en Tussilago! Riktigt härlig eftermiddag som avslutades hemma hos Rebecka med god kvällsmat och en misslyckad "kladdkaka". Nee, mina vänner och solen är den sanna glädjen idag.




 

fyllt på vårgarderoben.

Hade en liten rast idag i skolan då jag passade på att fylla min vårgarderob lite. Så hittade dessa grejer:


Lindex: Kjol 299 kr


Lindex: Tunika 299 kr

är de inte underbart?

Åhh, va härligt det är när solen lyser! Helt underbart, de är vår ute nu. Hade verkligen vårfeelings imorse då jag gick till skolan i väst och solglasögon, me, like! Så nu sitter jag och väntar på att Rebecka ska komma hem så att vi kan ta en lååångpromenad i de härliga vädret.

© Petronella Claeson

this is the end of the week.

Nu när man äntligen är frisk (ifrån feber i alla fall) så fick de bli en dag på den vackra ön Tjörn. Mormor som hade kalas, och sen fick man ju också träffa släkten som alltid är lika roligt. Efteråt åkte vi hem till moster där vi smed lite på våra utlandsplaner. Nu hoppas jag verkligen att det blir något, men de återstår att se...

lite småshopping.




väska: GinaTricot 99 kr


pärlarmband: GinaTricot 99 kr
läderarmband: BikBok 99 kr

sena helgbilder.

Efter mycket om och men så har jag äntligen lagt in bilderna ifrån helgen på datorn. Blev inte så många eftersom att hälften av dom va lite suddiga här och var. Men här är några :)





I've got fever.

Jag älskar Ipren, den intelligenta värktabletten. Den gör så att min lilla feber går ner. Ifrån 38,2 - 37,4. Yeay!! Usch, de är inte roligt att vara sjuk. Det enda man gör är att sitta i soffan och titta på film, efter film, efter film. Har kollat på Polis skolan 1 - 5 nu, bara 2 kvar!

Men det är tur att man har en underbar Rebecka som kommer och hälsar på en när man är sjuk. Hon hade med sig tuggummi och en cocosboll, thank you darling! Kände mig genast mycket friskare, haha!

Sen har man sin lillasyster som köper glass för att kyla av mig. Dom är allt underbara :)

Polisskolan.

Vilken tråkig blogg jag har nu. Men det finns inte så mycket att skriva. En liten bacill har besökt mig och gjort mig sjuk.Förkyld, hostar, ont i hela kroppen. Ligger här med 2 Ipren i mig och bara hoppas att de bli bättre snart. Vill verkligen passa på att gå ut nu i de fina vårvädret!!

Men istället är de Police Academy maraton som gäller. Ska just nu börja på 3 filmen av 7. Riktigt roliga om jag får säga mitt!! Ett gott skratt som gör att dagen skyndar på sig lite..


sjuk i vårvädret.

Japp, som jag trodde så ligger lilla jag hemma och är sjuk. Lock för öronen, förkyld, kallsvettas.. Ja listan blir längre! Men det är bara att bita i de sura äpplet och ta det lugnt.. fyy!!!

sjukling.

Jag är verkligen inte haj på bloggningen right now. Jag tror att lilla Petronella börjar att bli sjuk. Kroppen orkar verkligen ingenting och näsan är full av skit. Usch, inte roligt!

Dagen idag spenderades i skolan. Jag fick MVG i företagsekonomi A, yeay!! Efteråt blev det en tur till stan med Filippa och Sandra. Hittade 2 st armband och en väska, nöjd blev jag. Tog även en liten fika på Cafe Vanilj.

Eftermiddagen har bara varit i soffan framför en film. Känner att jag bara vill ligga still så att jag blir frisk, om det nu kommer att hända.

Ska försöka och se om jag får in bilderna från helgen och allting imorgon. I will try, promise!

en bra start på veckan.

Tudels läsare!
Fortfarande dålig bloggning och bilder av mig, verkligen skärpning nu! Ska försöka så gott de går.

Dagen spenderades i alla fall i skolan med tyska och ekonomiprov. Tror båda gick bra, eller hoppas de. Efteråt var det hem och äta middag då klockan var närmare 4, senare har man inte varit hemma.
Tog en tur och övningskörde med familjen inne i stan, lärde mig även att fickparkera lite. Hur gick de kan man undra sig? Hyffsat bra i alla fall, en bra början.

Efteråt blev det kvällsmat hos Rebecka. Tittade också på Slumdog millionare, långtråkig men ändå bra. Gick ut till Andreas senare runt 11 tiden, så va hemma nästan för någon timma sedan. Sova nu då, skolan imon..

natti.

blandade åsikter.

Det blev plugg ett långt tag ändra fram till att jag och Jennifer bestämde oss för att de skulle bli bio! Så vi och Rebecka, GG, Tompa, Camilla, Johannes och Emil bestämde oss för Bergakungen där vi såg "????road". Den nya filmen med Leonardo Di Caprio och Kate Winslet. Blandade åsikter om filmen, min va att den var väldigt dålig! Inte bra slut alls.

Så nu har jag pluggat in det sista med tyskan. Känner att jag har skills, not! Meine name ist Petronella und ich bin siebzhen Jahre alt.

Nee känner att detta blev lite flumm, natti natti

en härlig helg med vårsol.

I'm a bad girl, I know! Dålig bloggning över hela denna helgen. Men jag har inte haft varken tid eller ork.

Den började i alla fall med fredagen då jag kom hem från skolan. Gjorde iordning mig lite smått och klockan 6 befann sig Jennifer här med bilen då vi skulle upp (ner?) ett gäng tjejer till Rönnäng där Camilla hade tjejmiddag. Det bjöds på god mat och mycket kackel och skratt. En otroligt mysig kväll med andra ord!

Resten av helgen var planerad för länge sedan. De skulle bli en tjejhelg i Smögen som avbokades i sista minuten. Lite tråkigt när man hade sett fram emot det. Men det blev i alla fall basar i kyrkan där jag inte vann så mycket. Mamma där emot vann en helt ny damcykel, perfekt eftersom att våran förra blev snodd för en vecka sedan.
Efter det blev det pizza på Roberto med följd hem till Lovisa som vi gjorde i ordning inför ett partaj. Kvällen spenderades ute på Öckerö med Fiskebäckare och Tjörnbor. Ett band vid namn Jerusalem hade konsert, bra var dom men man var mest där för folket.
Kvällen avslutades med et helt gäng i brorsans lägenhet med filmtittande och en massa tjöt. Hemma runt 3 taget så de bara var att somna härligt.

Idag blir det härligt, roligt plugg inne i huset medans man ser solen lysa där ute. Usch, varför ska man altid skjuta upp på allt plugg? Well, that's life!

bilder från trysil.








skola eller inte skolka, de är frågan.

God morgon!!
Vaknade imorse, riktigt trött akn man säga! Fick en tanke "ska jag hoppa över företagsekonomin?" men bestämde mig snabbt att, "Nee, jag msåte till skolan!!" Väl framme får jag reda på att jag har ingen företagsekonomi idag för att jag ska till Svenska mässan i eftermiddag och titta där. Roligt? Njaa, tror inte de!

Men det är bara att bita i det sura äpplet, nu får jag i alla fall mer gjort..

free will.

Varför kan du inte leva efter din egna vilja. Varför göra allt som andra gör. Det blir mycket bättre för dig själv och andra om du själv väljer. Jag säger bara..
free will



vårkänslorna bara dog.

Vilken härlig morgon vi hade här i Göteborg!! Solen lyste och det var lite halv-varmt. Jag slängde på mig min pälsväst och solglasögonen och gick till skolan. När man sitter där och njuter som mest av att våren snart är här tittar man ut genom fönstret och det SNÖAR!!!
Jag höll på att dö. De va ju nästan värsta snöstormen! Fyy vad besviken jag blev! Men det pigade jag upp med lite shopping i eftermiddags. Köpte ett fint armband och ett par dragkedjeleggings. Blev även en present till Camilla.

Gick en liten tur till farmor och farfar också där Alfons, Vilgot, Lotta och Philip va. Satt och pratade en stund innan jag begav mig hemåt. Just de ja, jag köpte även en liten present till min lilla pappa. Det blev Kevin Borg's nya album (Farsan är stort fan, haha!) Skivan va riktigt bra om jag får säga mitt.

Hämtade även ut mina tabletter som läkaren skrev ut till mig igår. Så nu ska de knapras,7 tabletter / dagen!

Well, blev riktigt trött nu efter en hel eftermiddag/kväll med läsning av Gullivers resor. En bok som jag absolut inte rekomenderar, haha!

natti.




och skalman han är trött.. trööööööött!

Sitter här i soffan coh tittar på favoritprogrammet, efterlyst! Haft en härlig tid i bubbelbadet med vindruvor, smoothie och morötter.
Känner att sängen verkligen kallar, är riktigt trött efter bubblandet...

vila ut.

tudels boys and girls!!

Vilken annorlunda dag får jag börja med! Gick till skolan som vanligt, hade endast en lektion. En av de roligaste, matte c. Ja, jag tycker matte är roligt, tro de eller ej!

Efter det gick jag till skolsköterskan och visade mina prickar på kroppen. Över 65 stycken är de nu. Så knepigt! Hon visste inte va de var för något så hon ville att jag skulle till vårdcentralen. Så 12.15 befann jag mig på Access akuten vid Järntorget. Väntade i över 2 timmar tills jag fick en läkare som bekräftade att de var bett av något slag.

Ingen aning vilket minidjur som gjort de eller varför. Men något var de i alla fall. Jag tycker bara att de är så knepigt. Liksom vi var de första som bodde där, de första som sov i sängarna, de första som badade i hot tuben. Så vad för bakteridjur kunde bo där?

Men men, fick i alla fall någon salva på recept så begav mig hemåt. Nu i efterhand har jag fått reda på att nu är vi 6 st prickikorvar. Först var vi 3, vi har fördubblats, haha!

Nee, nu ska jag lägga mig i badet, sätta på en film, göra en smoothie och bara ha de allmänt gött!!

walking in a winter wonderland.

Jag är hemma. Hemma ifrån ett superdupert underbart vinterland!! Trött på snön nu ja, men oj va härligt de har varit!

Började på torsdagen när vi kom fram. Pappa hade beställt en halvfin stuga som va rätt så gammal, men tydligen hade han ändrat den i smyg. Så när vi kom fram var de en stuga som var helt nybyggd, vi var de första som bodde där! Så huset klagade man absolut inte på.

Sen blev de dom vanliga rutinerna. Upp på morgonen, åka snowboard, hem och äta kvällsmat, bada hot tub, mysa och sova. Mer han man inte så mycket med.

Vi hade väl inte de mest perfekta vädret, lite mulet varje dag. Men riktigt go åkning blev de allt. Born to ride the board, haha!

De var ett härligt blandat gäng från släkten. Så allt som allt var vi 16 personer som bodde tillsammans. Riktigt roligt om jag får yttra mig :)

Så väl hemma nu är det träningsverk och ont överallt, haha! Men en konstig grej är att jag har fått en massa utslag på kroppen. Vi är 3 personer som hitills fått dem. Små röda prickar som sitter på armar, ben och mage. Räknade till 32 st, så undra va de är för något?

Well, well, welcome to the reality! Skolan idag och sedan ta igen allt plugg. Bilder kommer in senare om jag förmodligtvist hinner med de.


kan bjuda på en bad bild så länge :)

snart bär det av.

tjenixen!!

En dag i skolan som gått och även en runda på stan. Hittade inte något speciellt, eller rättare sagt ingenting. Väl hemma kom brorsan och pappa hem från 2 veckors jobb. Så jag, mamma och Johannes åkte til 421 där vi handlade termobyxor och tillbehör till en skidutrustning. För imon bär det av til.... Trysil :D !!!!

Det kommer att bli så sjukt roligt!! Våran familj + kusinen med hans familj + faster & farbror. Så totalt är vi ungefär 14 - 15 personer. En stuga som ligger mitt i baken, ski in, ski out kallas den för fick jag veta. Så torsdag - tisdag kommer att spenderas där..

Får se om det bli bloggning imon, men packning nu i alla fall

barnpassning.

Vill bara meddela att jag lever och hålet är lagat, haha! Han är så snäll så min tandläkare.
Gick till skolan efteråt, missade bara en lektion. Kändes som att man dregglade 24/7 på grund av bedövningen. Men bara för att man känner det behöver man inte göra de.

Efteråt blev det en liten, liten tur på NK där vi tittade på söta små klännigar. Jätte söta var dom! Åkte hem runt 4 taget så Alfons och Vilgot var här hemma som vi passade. Oj va söta dom är. Gick en liten promenad me Alfons så han fick frisk luft så Vilgot kunde få lite ensam tid me Alida.

Blev god kvällsmat på kvällen och dom kom inte iväg förän vid halv 9 tiden. Så nu blir det lite spanskaläxa..


alfons och vilgot


5 steg att få tag i nappen..

bättre start än vanligt.

Vilken härlig start på veckan!!

Började med en god frukost som åts hemma hos Matilda! Fick även reda på att det blir Trysil på torsdag, jaaa!!!!!
Efter det var det skolan med las bacalous (internt).
Filippa och Madde följde med mig hem så lagade vi god tacos som vi njöt av. 16.50 gick bussen in till stan med tjejerna då vi skulle på bio och se män som hatar kvinnor. Men aj aj, missade den med 2 minuter så det fick bli Vakryl eller va den nu heter, i alla fall en Hitler film men Tom Cruise. Väldigt bra faktiskt!

Så nu är det dags att sova. Fyy vill inte vakna upp imorgon då jag ska till tandläkare Mr. Granstedt och laga ett litet hål i tanden. Usch, usch. Måste ha en massa bedövning (ja, jag är en mes haha)

god natt.

en helg i bilder.

Jenny 18 år, firades på Bamboo!







En kväll at my place!






ny månad, ny måndag.

Veckan lider mot sit slut, bara 13 härliga minuter kvar på den.

Jobbet idag gick galant! Var hemma runt 6 tiden då det blev en stund i soffan framför LA ink. Lite senare blev det en sväng hem till Matilda där hon, Jennifer, Linda och Rebecka också va. God kvällsmat serverades och en massa, massa skratt.

Ni är underbara tjejer ska ni veta! Ni fyller mig med glädje från topp till tå! Det sägs att ett gott skratt förlänger livet. Jag kommer att leva för alltid med er..

god natt.

en salig blandning på folk och en massa skratt.

Vilken dag/kväll igår!! Verkligen annorlunda, men va roligt!

Det började med en stund på jobbet. Härligt, slutade 16.30 så då bar det iväg hemåt. Väl hemma gjorde jag iordning mig och drog iväg till SPÄCK som började 20.00. Massa härligt folkoch en rolig stund!
Efter lite fika i källaren där med ett band som spelade så begav vi oss till OKQ8 där det blev glass och kladdkaka. Detta underbara åts hemma hos mig med Fiskebäckare, Tjörnbor och Fotöbor. En salig blandning på ungefär 25 personer, men oj va skoj vi hade!

En massa skratt, lek och fika blev det innan de sista gick hem runt 3 taget. Då blev det sängen och jag somnade riktigt härligt ska ni veta. Segt att gå upp 9.30 imorse då jobebt kallade. Så nu sitter jag här och bloggar på min lilla rast. Ska in igen om 10 minuter och om 2 timmar blir det stängning.

Människor, ni är underbara och förgyller min dag :)

Lägger in bilder ikväll, ska försöka. I promise!

RSS 2.0