six days to go.

Full fart hela dagen! Va i stan hela morgonen där vi letade presenter till lillasyster som fyller år på måndag. Hittade även en Ester Elenora sjal som jag köpte för att ha till hösten. Tråkigt att inte de märkena som jag tycker om finns i USA!!
Sen har eftermiddagen bara bestått av packning, packning & åter igen packning. Har äntligen fått klart det mesta nu. Gjorde en stor rensning av allt jag valt ut & kom fram till att mamma & pappa får skicka över vinterjackan & lite till då de tar för mycket plats nu. Bara 5 dagar kvar nu, yeay!!


de mesta av all packning men inte allt..

driver's license.

Äntligen har de kommit, mitt internationella körkort! En jobbig liten bok som jag måste bära runt på... Yeay!!


summer's over.

Ja, då va sommaren över för i år. Va nere i hamnen idag och det var dags för att ta upp båten. Ingen mer sjöholma för i år inte. Tråkigt... Men, har lite, lite sommar kvar i staterna när jag kommer dit. Och på tal om det, idag är det bara 7 dagar kvar som jag sitter på ett flyg till U S and the A!!




work out.

Blev ett 45 min spinningpass efter all garderob rensning. Helt slut men det var det värt!! Framåt kvällen blev det en familjekväll a la claeson så har haft en riktigt mysig dag!


packing.

Idag har det varit en hel dag med packning och provning av kläder. Sjukt mycket grejer som man hittade som fortfarande hade prislappar kvar, hade glömt av, va för litet. You name it! Hade till exempel 38 par byxor varav 19 ska jag skänka bort. Så en positiv grej med att jag ska resa är rensning av min garderob!


den stora högen ska skänkas!

bridesmaids.

Blev en mysig eftermiddag i stan med lillasyster, magda & emma. En fika på SOHO och sedan bridesmaids på bio. En rolig film men trodde att den skulle vara bättre. Har hört så mycket om den så hade höga förväntningar! Men absolut värd att se om man inte har sett den.
Hamnade hemma hos Frida sedan där gänget var. Kollade lite på film och sedan blev de en kaffe inne på Tintin i stan.

Dags att inta positionen i sängen nu för att sova
. Dags att börja packa lite smått imorgon!

a great weekend.

Helgen har vart helt toppen, hitills i alla fall och vet att den kommer att sluta bra!

Lördagen spenderades hela dagen på Hagabadet där jag, bea & frida hade en heldag med spa, brunch och bara en massa mys. Väl behövligt att bara vara med tjejerna! Framåt 19.00 tiden var det dags att dra sig hemåt där festligheter väntade. Ett "överrasknings-hej-då" kalas för mig med USA-tema då alla var utklädda. Det var miss USA, cheerleaders, cowboys, hollywood fruar m.m. En riktigt lyckad kväll och jag är så glad och tacksam att alla kom och var där. Kan inte beskriva min lycka!! TACK ♥

Idag blir det bio och mys i stan med tjejerna på mammas sida. Som sagt, en toppen helg!


mr & mrs. obama


super size


maria montazami


me!


another day in the city.

Blev en tur med mamma idag och gjorde lite ärenden inför USA. Köpte lite presenter till värdfamiljen så nu är allting äntligen klart!! Tog även en sväng till Minzo där jag hittade ett par Rare jeans och en Rabens Saloner linne på rean.
Snart åker jag iväg till den lite mer norra delen av Sverige där kvällen ska spenderas i Strömbäck

city day.

Idag blev det en heldag i stan. På förmiddagen gick jag en runda med Beatrice & Frida. Kollade runt lite och lunchade. Hittade ett par vita shorts på H&M som jag har letat efter så länge! Så, finally!!

Vid 17.30 var det dags att åka in igen då jag & Rebecka skulle bjuda min lillasyster & hennes 4 kompisar på restaurang. I juni hade jag & R 20-års fest och då hjälpte dom till att duka, fixa iordning innan & efter. Så som tack för detta blev det ett restaurang besök på Hard Rock Café. Mycket mysigt!!


tourist in my own city.

Förlåt för lite dålig bloggning! Har vart på Klädesholmen med ett gäng kompisar och grillat.

Igår var mormor & morfar här hela dagen, middagsbjudning. På kvällen blev det en riktigt spontan tripp in med tjejerna till stan där vi bestämde oss för att åka göteborgshjulet och äta på el corazon. Riktigt mysig kväll!!

Skypade även med familjen igår. Båda au pairerna och mamman. Så trevliga och roliga, tycker redan om dem! Vet inte om jag har sagt det men vi ska ju vara 2 st au pairer som tar hand om barnen så vi hjälps åt lite. Så igår pratade jag med den nya och den gamla som ska åka hem. Längtar så sjukt mycket nu!






au pair stuffs.

Söndagen blev en heldag hemma hos familjen Pettersson med både grillning, fika & kvällsmat. Hann med ett besök i stan där imellan och tog en kaffe med några kompisar. En härlig och slapp söndag, så som dom ska vara!

Igår fixade jag lite inför USA. Fick inte gjort så mycket men en del i alla fall. Lunchade med Bea och tog det lugnt.

Idag är det mer fix med USA som gäller. Tanken på att packa får mig att må illa...

wedding.

Fullspäckad dag igår! Va uppe redan vid 8.00 för att göra iordning mig. Madde kom förbi och fixade både hår och sminkning och resultatet blev hel bra! Klockan 13.00 var det dags för vigsel mellan Karen & Carl-Johan i Vasa kyrkan. Fin, härlig, avslappnad och vackert kan det beskrivas som. Festen höll till borta vid Nääs där det var mingel, teceremoni, mat, dans och annat skoj! Ett riktigt roligt bröllop om jag får säga mitt!

Idag var det uppe med tuppen. Va i kyrkan 8.30 för att spela på mötet. Fin sång av Matilda & Jennifer så va riktigt nöjd!


mr & mrs claeson leong

good bye.

Hade en härlig och mysig kväll med ett gäng tjejer. God middag, mys, tjöt, mera gott och en härlig nattsömn. Åkte hem lite tidigare på morgonen då våra släktingar från USA va på besök.
Framåt eftermiddagen var det dags att åka till Nääs för att hjälpa till att duka inför bröllop imorgon, 20-30 tals stil så det ska bli intressant!

Kvällen spenderades i alla fall med en "hej-då-jag flyttar-till-london" middag för två kompisar. Alla drar verkligen iväg nu! Själv fick jag mitt visum och pass idag, 18 dagar kvar!! Helt sjukt vad tiden går fort!


frukost och "glada miner" på morgonen.

sleeping over.

Hamnade i Solberga med ett par sköningar istället. Mer uppdatering och bilder imon!!

3 weeks to go.

Ja, USA närmar sig med stormsteg! Igår var det exakt 3 veckor kvar tills jag åker. Sjukt va tiden går fort! Ska åka till Freeport idag och se om jag hittar lite grejer till familjen. Har lite funderingar så vi får se vad jag hittar. Uppdaterar när jag kommer hem igen!


jag och syser i usa 2010.

rainy day.

Sjukt regnig dag idag alltså! Och dåligt med bloggning ja...
Dagen i Stockholm igår gick bra, äckligt seg och långsam bara! Kommer fram till ambassaden runt 9 tiden och få stå utanför och vänta i ca. 1 timma. Väl framme hos vakten får man gå igenom en metalldetektor, lämna väskan i en scanner och lämna alla elektronikprylar kvar. Fick sedan gå vidare och ta en kölapp och vänta på min tur. 15 minuter senare lämnade jag mina papper och pass och sedan började all väntan. Jag satt i 1 timma som blev 2 timmar som blev 2,5 timmar och sedan var de min tur. Fick 2 frågor "vart ska du bo, hur gamla är dina barn?", fick ett papper med en signatur och sedan var jag klar. Så där har jag varit i ca 4 timmar för att få ett papper som tog 1 min att få!!! Och inte nog med det, hade sjuk huvudvärk och va sjukt trött!
Men det blev ett au pair möte hos Cultural Care och sedan hann jag med 4 timmar på stan innan planet skulle åka hem. Så de va min dag på ambassaden!
Idag har jag bara tagit det lugnt. Va och klippte mig imorse och sedan luncha jag med mamma och syster på torget. Hann även med en liten sväng så köpte två par Primeboots, yeay!
min klippning.

the train.

Förlåt för dålig bloggning igår. Va upptagen hela dagen med att ringa Skatteverket, ambassaden, Cultural Care och massa olika personer. Så inatt gick jag upp vid 3.30 för att ta X2000 till Stockholm vid 05.07. Ska till den amrikanska ambassaden och fixa mitt visum för ett år, hoppas att de går bra Har precis sovit en stund nu, riktigt härligt!! Ska ta det lugnt nu den sista kvarten innan jag är framme.

feeling tired.

Känner hur ögonen börjar att ge sig nu. Varit en dag med städning, färjeåkning, regn och mys. Nu på kvällen blev det thaimat, sushi och nykokta kräftor med mamma och pappa.
Imorgon börjar de riktiga förberedelserna inför au pair året. Åker till Stockholm för att fixa mitt visum på ambassaden. Sedan får jag börja att tänka på packning och allt. Hur ska det gå med endast i väska på 23 kg?


the house.

underbara, härliga Skagen.

god morning.

säger jag i ett halvt molnigt och soligt Skagen. Idag blir det hemfärd med 15.15 färjan. Seeeeegt....


i love my denmark.

Dagen här i Skagen har varit helt, helt underbar! Åh vad jag älskar att tillbringa min tid här!
Vaknade imorse och förberedde lite frukost innan resten av släkten vaknade till liv. Sedan var det fullt hus här med blandade åldrar ifrån några veckor - 48 år. Strålande sol och inte ett moln tillbringades förmiddagen med lite shopping, tyvärr utan fynd. Fika ute i solen där vi tog det lugnt. Sedan hyrde vi cyklar och cyklade till Gamla Skagen där vi åt lite glass och bara hade allmänt mys på stranden.

Imorgon blir det redan hemfärd...












happy, so happy.

Kul att se att några fortsätter att följa min blogg! Nu ska det bli ändring här och jag ska börja att blogga igen, på riktigt denna gången...

Mycket har hänt nu det senaste, det har ju gått en hel jul, vår och sommar. Man har upplevt både roliga och tråkiga händelser och mycket har sparats som minnen.
För att göra en lång historia kort så åkte jag, mamma och lillasyster upp till Stockholm någon gång i maj där jag skulle söka in till Betel folkhögskola. Jag hade blivit tillkallad dit på intervju och speluppvisning eftersom att jag sökte bibel/musik. Fick besket 2 veckor senare att jag kom in och blev överlycklig!
Började att tveka någon månad senare och kom  på andra funderingar. Ifrån att flytta till Stockholm, Bromma valde jag nu istället att flytta till USA. Ja, stor skillnad! Men jag har i alla fall sökt in till Cultural Care som au pair och blivit antagen. Så den 6 september går flytten till USA, New York, Long Island och för att vara mer exakt Riverhead. Där jska jag och en till tjej från Mexico ta hand om en pojke på 4 år och ett tvillingpar på 4 månader. Jag är sjukt nervös, glad, excited, rädd, ja allt på samma gång.

I alla fall. Så nu sitter jag på Stena Line på väg till Skagen där jag ska fira första ledigheten efter sommarjobbet. Får skriva mer om USA i ett annat inlägg. Så summan av allt; jag åker till USA i september, jag ska spendera helgen i Skagen och jag har slutat jobbet. Förstår ni varför jag är glad?

RSS 2.0