merry christmas.

God Jul önskar jag här ifrån Landenberg!



uppdatering kommer inom kort när jag får tid.
just nu njuter jag av familj och vänner. ♥

hugs and kisses.

Jag har gråtit och jag har kramats en massa med min familj. Lycka av dess like!!!


the train.

Sitter nu på tåget på väg till mitt kära lilla New York för att träffa min kära lilla familj.
Dagen har bestått av lunch med hanna, packning, tvättning och promenad med vovven.
Så om bara 2,5 timmar får jag krama mina kära!!!


nervous.

Precis vaknat, och om exakt 10 timmar kramar jag om min härliga familj på New Yorks gator.
excited, super glad, nervös och allt på samma gång.


make up.

Söndagen var rena slappdagen. Sov fram till 11 tiden och satt uppe i soffan för att slappa och prata med morfar bosse. Alltså, lyfte inte ett finger förän vid eftermiddagen.
Framåt 5 tiden var det dags för jobb och matlagningen börjadades. Idag bjöds det på potatis med grönsaker i ugnen och fläskfile på grillen.
En härlig sminkstund med Sara hann vi med innan det var läggdags. Kan säga att jag såg ut som hmm... en slagen person med lite solfläckar här och var. Men fint var det! Nedanför får ni en dålig bild men ett resultat!
Kvällen spenderades med min lilla hanna och våra samtalsämnen nerkurrade i soffan med en kopp te innan mina värdföräldrar kom hem.


new york.

Uppe innan tuppen begav oss jag & hanna in till new york city och vid 10 tiden vandrade vi på dess gator. Frukost på ett riktigt amerikanskt dining ställe var ett faktum. Macys julskyltning stog på listan efter det med en snabb peak in på santas land.
Vi drog oss vidare för att träffa Erika & Johanna för en go fika. Shopping vid soho efter det för att sedan promenera ytterligare ett tag. Svenskt julgodis på Sockerbit och ett avslut på 5th avenu med julskyltning och julgran vid rockefeller center. Kort och gott en riktigt mysig dag i sann julanda!




























rockefeller center.

 

 


the bus.

sitter på bussen in till mitt kära new york city nu!!

 


roller skating.

Gör ett snabbis inlägg för att jag ska upp om 3 timmar!

Dagen har i alla fall varit super lugn. Alla 3 barnen var på birthday party i eftermiddags så jag hade dagen för mig själv efter att jag kört dem dit. Kvällen spenderades med johanna och sofia, en störtskön tjej ifrån lucia tåget som går high school här. Tog oss en tur till the rollerskating rink där vi spenderade halva kvällen. Och jag kan säga så här, eloge till de servitriser som skatear och serverar samtidigt!! Det var ju inte lätt i början om man säger så.
Plockade sedan upp Hanna och drog till Newark där våran kväll avslutades!
Imon blir det New York för min del så dålig uppdatering...

god natt ♥






breakfast.

Kan inte börja dagen med något bättre än en feting frukost med en massa dag och mina två tjejer. Finns två ord, gott & mysigt!








au pait meeting.

Tog mig en lugn morgon i soffan med lite frukost. Promenad med hundarna i det varma vädret innan jag åkte iväg för lite ärenden. Hemma vid 3pm då mitt första lilla barn kom hem. Åh vad jag tycker om dessa tre ♥
Efter 4pm kom resterande 2 och middagsplanerna började. Idag bjöds det på korvstroganoff med pasta och en färsk jordgubbssallad.
Gymnastic för barnen och duschen för mig då ett au pair möte närmade sig. Idag var det restaurang besök som gällde med en slags presentlek. God sallad och gott sällskap. Fick med mig en fin Starbucks sak hem med lite smått i.
Så kvällen spenderades i min källare med Hanna och en hinderbana. Har film på det men frågan är om det någon gång ska komma ut här. Vi får vänta och se...




sushi and christmas candy.

Saras födelsedag blev en toppen dag. På kvällen blev det ett besök på middle school för att se en julkonsert med Elin och sedan blev det hem med hela familjen för att äta sushi. Så gott och jag är stolt över mig själv att jag äntligen kan äta det!!

Idag var det mest lugnt på morgonen. Skypeade lite, slappade, ja hade de allmänt gött. Tog mig en promenad med båda hundarna innan jag åkte iväg för lite ärenden till posten och banken.
Kan meddela att jag för första gången i mitt 20 åriga liv har slarvat med mitt bankomatkort då jag shoppade lite för mycket utan att kortet sa ifrån. Detta slutade tyvärr i en overdraft på $198 varav $111 går direkt till banken som en overdraft fee...
Körde ännu en gång på leendet och förklaringen "jag är svensk" och fick ner min overdraft fee till halva priset. Så nu vet jag att mitt svenska trick fungerar både på bankmän och poliser!
Eftermiddagen var lugn. Hade barnen fram till 11pm idag så vi bakade lite julgodis och sedan låg det i säng vid 9. Så jag gottade ner mig i soffan framför top gun & med varm choklad innan föräldrarna kom hem.

image description
jag och elin påväg till julkonsert.

image description

image description
julgodiset.

a little bit shopping.

Dagen började med familjens ljuva stämmor i happy birthday vid 7 tiden imorse med en massa presenter och frukost på sängen som innehöll tårta.
Drog mig sedan ut på en massa ärenden med johanna & hanna. Så nu är jag nästan klar med all julshopping, finally!! Snart vankas det promenad med hundarna i vårat 13 gradiga varma & breda land.


sara lucia.

Idag fyller min fina lilla Sara Lucia 9 år, grattis!!

Här är lyckan på en tjej som får en ipod touch...


christmas concert.

julkonsert & "kusinen" som spelar gitarr.





my mirror.

Ny vecka, ny måndag. Dagarna flyger förbi och redan om 1 vecka befinner sig min lilla familj på samma sida som mig av atlanten.
Har gjort lite ärenden idag inför den minsta tjejen, Sara, födelsedag imon. Har scrapat ihop mig ett litet födelsedagskort som jag blev nöjd med! Annars har dagen flytit på som vanligt. Kvällen spenderades med slapp hemma hos Hanna och förutom det har det inte hänt så mycket mer!

Jo förresten! Fick 3 brev i brevlådan idag, julkort och bröllop! Så Tänkte visa hur in min spegel är nu för tiden! Så nöjd!!


lucia.

Dagen med stort D, folk i vita klänningar, glitter och ljus. Allt är förberett och det enda som fattas är folket i bänkarna, de så kallade åskådarna. Lucia tåget gick hmm, bra! Ibland fler stämmigt på ett sätt som inte passade ihop. Men vad gör det när man har julkänslan i kroppen och får uppleva ett svenskt lucia tåg?

Kvällen fortsatte här hemma hos Powells. Glögg, appetizers, janssons frestelse, pepparkakor, pork och en massa annat gott. Fick oss även ett besök av polisen mitt i festen då barnen i källaren hade gjort en liten busringning. Ja, 3 poliser och 3 polisbilar kanske var lite överdrivet, men hallå nu snackar vi USA alltså...

Hela kvällen avslutades med mig själv, full månen, stjärnorna, julmusik i öronen och en promenad runt sjön. En av de bättre promenaderna som jag har tagit hittills då det var så peacefult...






















saturday.

Man märker när helgen sakta smyger sig på för då försvinner bloggningen helt och hållet. Jag ber om ursäkt för det och sa försöka att bättra det...

Lördagen spenderades hela morgonen i svenska kyrkan för lucia träning. Kaos blandat med bra och en massa härliga barn och sångröster. Drog mig hemåt för att sedan ta mig en tur till Tiger Maxx som Hanna så fint kallar det. Blev även en sväng till Christiana Mall och nu är det flesta julklapparna inhandlade, gott det!

Framåt 7 tiden åkte jag till en kyrka för att kolla på "kusin" Joshua som skulle spela. Träffade även Tory & Bo vilket var mycket trevligt! Grym konsert och julkänsla på hög nivå!


friday.

Lugn dag idag igen. Skypeade med Rebecka i över en timma, finally fick vi en skype tid tillsammans! Tog mig sedan en promenad med puppyn och baka klart min snickers kaka. Mycket gott!

Eftermiddagen spenderades med mina 3 små barn och kvällen spenderades är i min källare med hanna & johanna. Sunes sommar tittande och allmänt slapp. Imon blir det Lucia träning för hela slanten!!

mail.

Har glömt att berätta om paketen som jag fick i onsdags! Knackade på dörren och fick 2 st gröna paket ifrån Sverike. Ett ifrån mammi min som var fyllt med dumle, pärlsocker och annat gott inför julbaket. Det andra paketet var ifrån brorsan & svägerskan där bla detta sjukt fina kortet låg i. Tack ♥


thursday.

Vaknade utvilad och på glatt humör. Hanna kom hit och tillsammans bakade vi ännu mer lussebullar inför Lucia då vi ska ha en massa folk här hemma. Ett perfekt bak och inte en endaste som brändes!
Resten av dagen kan jag beskriva med 4 ord, KAOS. Så jag låter det vara där...
Men dagen avslutades i alla fall bra. Träning och bubbelpool med mina tjejer & nu sova gott i sin säng för att vakna upp imorgon och inse att det är helg.






wednesday.

Torsdagen började med mig, johanna och ett x antal 65 plusare på en morgon-vatten-gympa. Om jag får säga mitt, roligt!
Dagen fortsatte med lite smått slapp. Ut med hundarna i ÖS-regn utan krydd. När barnen kom hem var det dags för årets lussebulle bak. Mycket bra blev resultatet och det smakade även gott.
Kvällen slutade med en pisseblöt hanna, en kopp te och solsidan i min lilla säng.











lucia and acapella concert.


efterlängtade bilder och filmer.
















gingerbread house.

Lugn dag hela förmiddagen då den gick åt till att skriva klart alla julkort. Tog mig sedan en sväng till posten, banken och ACME. I mataffären kom en trevlig tant fram till mig och frågade vad jag hette. Svarade Petronella och då visade det sig att någon hade hittat mitt körkort ute på parkeringsplatsen och var så snäll att hon hade lämnat in det! Vissa människor är bra snälla!
Eftermiddagen gick åt till att göra iordning vårat fina pepparkakshus och här är resultatet!












3 months today.

Ligger i sängen innan 11.. Ett under har skett kan jag säga!
Idag firar jag 3 månader i staterna genom att träna, bubbla bubbelbad och dricka te i sängen.

Mys!!






christmas cards.

30 st kort är skrivna, skrivkramp i handen!!

Dags för en promenix med hundarna i de 17 gradiga varma usa...

 

image description

 

 


sunday and pulled over by the police.

Upp vid 9 tiden för att vara i kyrkan vid 10. Träffade släkting Joshua och va på möte. Slappa hela förmiddagen och kollade football framåt 4 tiden då vi åkte iväg och köpte gran.
Vid 6 tiden slutade Hanna jobbet och vi åkte iväg till King of Purssia för att julhandla i 2 timmar innan de stängde. Stressigt men han med lite i alla fall. Men där emot blev det en mycket intressant hemresa...

Sjukt hungriga, huvudvärk och trötta letade vi överallt efter en restaurang med hjälp av min lilla vita vän Siri som inte är den bästa ibland. För hög fart för att sakta ner vid ett trafikljus för att det var halt på vägarna (slog om till gult) trycker jag på pedalen för att komma över ljuset. Bakom mig ser jag en bil komma från en sidogata och som plötsligt slår på blåljusen och förföljer mig.
Blinkar av vägen och svänger in och gör som i filmerna. Stänger av bilen, trycker ner vindrutan och försöker att spela cool.
Nja, riktigt så var det inte. Jag kan säga att jag ordagrant skakade som ett asplöv i hela kroppen!!

- Miss, registration and insurance please! You know the light was red!!

Letar fram papprerna som behövs och han lyser med sin ficklampa samtidigt som jag slänger ut mig med darrande stämma "oh no, it was yellow"

- Do you have your driver's license?
Ger mitt körkort i en skakande hand och han frågar vart jag ska och vart jag är ifrån. Ska till Landenberg men är ifrån Sverige. Polisen kollar en extra gång och säger

- Miss, drive carefully and have a nice night!

Ibland älskar jag att man är svensk!! Va länge sedan jag skakade så som ett asplöv! Ja jag erkänner, jag va skit rädd!











saturday.

Lördagen spenderades med Lucia träning på morgonen i Svenska kyrkan. Tog oss sedan vidare till the swedish american history museum där vi kolla på Lucia uppvisning och åt svenska goda kakor! Så en förmiddag med mycket svenskt vill säga! Väl hemma hängde jag med Nik innan de blev en snabbis till Christiana Mall.

Kvällen spenderades i Newark på en dans & sång konsert. Sjukt duktiga killar som sjöng acapella sånger. Riktigt roligt att lyssna på! Tog oss en promenix framåt kvällen innan det blev dags för hemgång. Har sjukt många bilder och videoklipp från kvällen som läggs upp imorgon.

cheese, wine and monopoly.

Som ni ser spenderades våran lilla fredags kväll i johanans källare med en ost, vin, crackers & monopol kväll.
Så mysigt!!














cheese and wine night.


show must go on.

Högsta volymen på Queen i högtalarna dansar jag runt samtidigt som jag bakar bananbröd. Tänkte dela med mig av det, sjukt gott bröd som jag har lärt mig baka av farmor Marge.

- 1 cup socker
- 2 ägg
- 1,5 mosad banan
- 1/3 cup vatten
- 1/3 cup vatten
- 1 2/3 cup mjöl
- 1 tablespoon bikarbonat
- 1/2 tablespoon salt
- 1/4 tablespoon bakpulver


1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa socker och smör i en skål
3. Häll i ägg och mixa det.
4. Blanda bananerna + vatten och häll sedan i bunken med de andra ingredienserna
5. Häll det i en brödform och ställ in i ugnen i 1 timma

Ät! Sjukt gott!!

my present.

Har köpt mig en iphone 4s, yeay!!


long day.

Började dagen med att ta en promenad med hanna och hundarna. Tog oss sedan en tur till Marshalls där vi gjorde lite ärenden. Hem och fixa och dona innan Sara kom hem. Åkte till Middle school för att hämta Elin vid 16.30 och det var där som allting bröt ut...

Feluppfattningar om tid då Elin ska hämtas, en bil som vägrar att starta och en orolig au pair (jag) som yrar runt på skolan och letar efter sitt barn. Många telefonsamtal senare till peti&kreti får jag äntligen tag på morfar Bo som kan hjälpa mig med startkablar och få igång bilen.
Väl hemma är det stress, stress och åter stress då det ska lagas mat och barnen ska vara på gymnastic inom 25 min. Ett första storbråk mellan syskonen bryter ut och där står jag mitt upp i allt och matlagning på det. Snabb uppgörning och snabb ätning och snabbt in i bilen för att släppa av tjejerna. Jag & Nik tog oss en runda själv med bilen och hade allmänt trevligt.
Kvällen avslutades med mig och hanna i sängen med en massa svenskt gott godis och filmen unknown. Från en hektiskt dag till ett mysigt avslut. Dagarna är sig då aldrig lika.


i've got mail, again.

Idag knackade det på dörren och när jag öppnade fick jag ett stort kuvert i handen av brevbäraren. Blev så glad när jag öppnade det och såg en stor röd rosett med skvallertidningar och svenskt julgodis! TUSEN TACK Matilda för den tidiga julklappen, det gjorde min dag!!

Annars har dagen varit lugn. Har haft en bra dag med barnen med lika mycket skratt. Tror det är för att julen närmar sig, haha! Kvällen spenderades på applebee's med hanna, johanna & johannas kompis siri från NJ.
Just det ja, svängde också förbi en affär idag och köpte mig själv en present. Får visa den på bild imorgon!

god natt ♥


RSS 2.0