i like it.

En eftermiddag med skratt, 3D bilder och skoj med mina barn,
sånt tycker jag om ♥



i've got mail.

Idag har det varit en mysdag i regnet med hanna. Tog oss en promenad med hundarna och kom hem och va dyngsura! Gjorde toasts och kokade te för att sedan kurra ner oss i soffan.
Fick också mitt efterlängtade brev idag! Kaviar till familjen och skumtomtar, tuggummi & en dansk adventskalender till mig. Blev så glad! Speciellt för extra white, love it!!!

Så nu sitter jag här i soffan med julmusik, levande ljus och bara känner på min egna julstämning innan mina barn kommer hem från skolan. ♥




i'm not tired.

22 grader i skuggan måndagen den 28 november. Känner att vintern är påväg, verkligen!
Spenderade min morgon med att skypea med familjen i cirkus 2 timmar. Tog mig sedan en promenad runt sjön i det soliga, varma vintervädret. Jag ordagrant svettades i byxor och linne!!

Annars har det varit gitarr lektion med barnen idag och sedan hem och laga mat. Avslutade dagen med LCC möte och bowling. Och nu ligger jag här i min säng. Klockan är 2.50 am och jag är inte trött.
help me!!



kan man tro på att bilden är tagen idag? 100 % sanning!

first advent.

kenny g & peter jöback i högtalarna.
första ljuset tänt.
lussebullar, skummtomtar, pepparkakor, julmust, mandariner
och det bästa utav allt, glögg.

första julstämningen för i år,
även om det var så varmt att jag kunde gå i t-shirt hem på kvällen.








lussebullar.

En lugn morgon med hosta och annat. Har fått en redig inflammation i tummnageln som gör så sjukt ont att jag nästan kan börja gråta!!
Stack sedan ner till Johanna för att hjälpa henne med årets lussebulle bak! Goa saffransbullar med en redig fin färg! Så det har varit min eftermiddag. Snart blir det tillbaka till J med både hon & Hanna för att ha en första advents fika. Jul, jul, strålande jul...












working.

Barnen sover, hundarna sover.
Och jag ligger nergosad i soffan med min björnfilt och en supersize te kopp.
Dags för movie on demand!



sushi bar.

Vaknade imorse av en riktig förkylning och hosta. Känner inte riktigt för att bli sjuk nu men, men.
Jag & Hanna åkte iväg på en liten biltur för att sedan äta lunch. Blev en stor sushi buffe med alla möjliga sorters bitar och annan kinmat och på toppen av det en efterrätts buffe med en massa go frukt. Allt för endast $ 7,5 /person. Så idag har jag lärt mig att äta sushi!

Så nu ikväll sitter jag barnvakt för mina 3 barn + mina 2 hundar + barnens 2 kusiner + deras hund = 5 barn och 3 hundar. Fullt hus! Wish me good luck med att få dem alla i säng!










houses.

Efter våran nap tog jag & hanna en tur med bilen för att kolla hus. Hittade stora & små, runda & kantiga, steniga & träiga. Lite av allt möjligt! Även en grind för ca. $ 40 000. Roligt att bara åka runt och kolla vilka sjuka hus det finns!

Kvällen spenderades på Cheesecake factory och en och annan sväng i bilen. Lugn kväll efter denna dålig sömn inför black friday.

god natt ♥










my thanksgiving.

Hade en riktigt trevlig dag igår med värdfamilj och släkten. Var ca 20 personer som firade denna högtid tillsammans. En massa mat och annat gott. Allt ifrån turkey, anka, potatis mos, sweet potatoes, cranberries, sås, green beans, brysselkål, ja allt möjligt! Och så gott också!
Till efterrätt bjöds det på pumpkin & apple pie och även min egengjorda kladdkaka som blev mycket uppskattad!

Så en helt underbar dag där vi bara umgicks hela dagen och somnade gott i sängen framåt 1 tiden. Hade klockan på 4.30 då det var dags för Black Friday shopping. Trodde att det skulle vara helt hysteriskt men så farligt var det inte. Grymt bra reor och lite julklapps shopping. Tog en frukost med HannaPanera Bread framför brasan innan vi somnade gott i min säng igen och vaknade inte förrän vid 2 tiden.
















happy thanksgiving.

Happy thanksgiving everyone!!

Har haft en perfekt thanksgiving, får berätta mer imorgon för nu hänger ögonen på mig.
Klockan står på 5.00 då det är black friday som gäller. Usch hatar reor!!

preparations.

Gårdagen spenderades hemma. Lite småjobbig dag med mycket tjöt och barn som in lyssnade. Förutom på kvällen då mina små underbaringar faktiskt städade hela källaren.
Träffade hanna senare då vi prövade på ett nytt café i Newark. Hamnade sedan i min säng i tittande på 90210.

Idag började jag dagen med ett pass på HAC med min PT. Sjukt jobbigt och ett hårt pass men oj vad härligt det kändes efteråt! Sedan var det full fart här hemma hela dagen! Barnen fick städuppgift, operation badrum kallades det och efteråt väntades svenskt godis som treat. Förberedelser inför thanksgiving med att hacka, skala, steka, koka, ja allt möjligt! Vi hann även med en kladdkaka och superfina candy turkeys.












my day.

- träning
- putsa silver
- amerikansk football
- shopping
- kratta löv
- matlagning
- revanch i kortspel med
johanna & hanna.



skillnad?

work out.

Måndag morgon, börjar dagen med ett pass på HAC.



hasta luego...

my shopping weekend.

Ja, jag tänker inte börja med att säga förlåt för dålig bloggning. Denna helgen har jag inte haft tid för datorn, inte ens för facebook!

Lördagen var det upp tidigt till Svenska kyrkan. Lucia övning och en salig blandning av svenskar, half svenskar, svenska ättlingar och amerikanare. Men all sång skedde på svenska vilket amerikanarna är jätte duktiga på, detta blir nog bra!
Efteråt begav sig jag & hanna till Christiana Mall för lite shopping. Egentligen julshopping med kom bara hem med kassar till mig själv... Lyckat!! Kvällen spenderades på Applebee's och på filmen Breaking Dawn. Bra men inte bäst. Jacob var en av anledningarna till att man satt som fastklistrad! Hemfärd till mitt kära hus till dunkande av 90-tals klassiker. En bra kväll!

Söndag morgon blev en sovmorgon. Jag & hanna bestämde oss för att åka till östkustens största mall king of prussia. Och ja det kan jag säga, det var stort! Även här var det tänkt att bli lite julklapps shopping. Men ne ne, kom hem med påsar till mig själv. Bilder får komma en annan dag. Tog oss även en sväng till IKEA som låg 10 min bort och hittade det som jag har längtat efter, julmust!! Nu står det en liten flaska var till varje familjemedlem och väntar på att få drickas upp på första advent. Längtar...

god natt ♥




a day full of kids.

Vaknade som vanligt imorse. Tog mig till HAC där en kalorimaskin väntade på mig. Där hade jag en klänypa runt näsan och andades in/ut genom en tub som jag hade i munnen. Maskinen visade att jag bränner 2189 kalorier på en dag bara av att gå upp på morgonen. Så nu vet jag det! Tog mig en tur på springbandet efter det.

Hem och börja jobba & göra mina sysslor som idag bestod av lite tvätt, loada tvättmaskinen och sen var jag klar. Tog en sen frukost och fastnade framför en rolig film.
Idag var barnen hemma vid 1, halv dag i skolan. Tog en promenad med hundarna och Sara. Duscha valpen, matlagning och skype med tjejsläkten i Danmark. Saknar verkligen julshoppingen som de håller på med där borta. Vill också vara med!! Men ojj vad Skype är bra att ha så att man kan låtsas vara med i alla fall...

Kvällen har spenderats här hemma ikväll. Barnvakt för 7 barn då grannen hade middagsbjudning. Slutade med att hälften av dem somnade nere i källaren och jag gosa ner mig i soffan med en film på on demand. En helt okej och härlig kväll!
Imorgon är det dags för årets första Lucia träning i Svenska kyrkan.

god natt ♥


gymnastic and hac.

En lugn dag har det varit idag. Gått med hundarna, lagat mat, hjälpt med läxor. Ja, så som dagarna brukar se ut. Vid 6 tiden var det HAC som gällde då tjejerna hade gymnastik. Jag själv körde cycling och bandet så nu ska jag somna gott i min säng!

god natt ♥

my morning.

vaknat. ätit frukost. grejat i barnens rum. hunden sover. snart promenad. nu, gossip girl.

no carpet in my future house.



+




=



Jag ska aldrig någonsin i hela mitt liv ha heltäckningsmatta i mitt hus! Vem vet när nästa gång kommer då något slags djur behöver utföra sina behov, tillexempel en lite valp i mitt rum...

shark attack.

Idag fick jag en haj på posten, hihi!! Älskar alla dessa brev som jag får, tack ♥


personal trainer.

Träningen imorse gick bra. Gick igenom en massa inför träningen med PT:n och la upp lite mål. Mätte, vägde, sprang, ja en massa! Så på fredag ska jag göra ett test genom en kalorimaskin då den visar hur mycket kalorier man bränner i ett vilande läge. onsdag är det dags igen för att träna med PT:n, perfect!

Idag är det sjukt tråkigt väder här i staterna. Regnar och är grått. Men det spelar ingen roll, hundarna måste ut ändå. Men först, en kycklingsallad!


a letter.

Just det ja! Har glömt att visa er mina fina teckningar som jag fick på posten häromdagen av mina småkusiner Moa & Elvira. Blev så glad!! ♥




a real glass.

Äntligen har vi hittat ett café som inte har take away muggar!! Är så trött på deras pappersmuggar men har äntligen fått hålla i ett riktigt glas idag, ett yeay på det! Så kvällen har spenderats på ett café i Newark med johanna, hanna och en kortlek.
Dagen här hemma har annars varit lugn. Min lilla puppy var med mamma jenny på jobbet idag så har nästan varit hundfri då Lambo klarar sig för det mesta själv. Tog tag i att rensa pentryt och organisera lite så nu är det fint igen! Blev även en liten promenad med Lambo.
Imon är det HAC som gäller då jag ska träffa min nya PT Lindsay!

god natt ♥


love you guys.

Börja dagen med skypesamtal med mina 2 favoritkillar är det bästa!! ♥




monday.

Vaknade imorse för att ta mig en tur till HAC. Jag och Johanna körde 1 timmas sweat, och svettades ja det kan man lugnt säga att vi gjorde!

Hemma blev det en lugn förmiddag. Körde lite tvätt, skypeade med folk, kolla film, gick promenad med hundarna. När barnen väl var hemma blev det matlagning, spaghetti & köttfärssås bjöds det på idag!

Kvällen har spenderats i johannas källare med hon & hanna. Dansfilms tittande och nu läggdags.

god natt ♥

sunday football.

Söndagen får jag beskriva med tre ord; football, football, football!

Kom upp för att äta frukost och sedan direkt ut för att spela amerikansk football med Nik & Doug.
In och kolla football som gick på tv:n.
Ut i pausen för att spela football igen.
In och kolla football som gick på tv.
Ut i pausen för att spela football igen.
In och kol... Nee, fick ta 1 timmas shopping break för att få känna mig lite girly. Fast väl hemma igen hamnade jag i tv soffan för att kolla mer football. Familjemiddag och sedan avslutades kvällen i soffan igen för att kolla det sista på football.

Jag kan nu officiellt kalla mig american football expert!


saturday.

Lördagen spenderades på vårat kära Ikea med mamma jenny, mormor neta & barnen. En riktigt trevlig heldag fick vi där borta med både shopping, köttbullar och choklad. Tyvärr fanns det ingen julmust, med pepparkakor samlade vi dock på oss!

Kvällen blev däremot mer oväntat än vad vi trodde. Spenderades i Newark och vill ni ha detaljer om den hänvisar jag till någon man i blå uniform.















gooey cake.








yeay.

Nu hade jag tänkt att blogga lite småinlägg för att ta igen denna otroligt intressanta helg. Ironi eller inte, ja det får vi se!

litet ps
: kan anonym vara vänlig att träda fram så att brev kommer till rätt person..?

fathers day.



pappa, idag är det fars dag.
hoppas att du har haft en bra dag ute med fiskarna.
du är den bästa någonsin och jag säger som alfons en gång sa till mig
- jag kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar dig.
stunder ensam med dig är det bästa.
fiskestunder, tv stunder med discovery, bilturer. ja allt!
du är min klippa, min vän och det bästa av allt, min pappa.

Delightful and loving, loved and admired,
Dad, you're my hero, my life you've inspired.
And when all my blessings are counted each day,
I thank God in heaven for Dad when I pray.
Dad thanks for your presence throughout thick and thin;
You're more than a parent, you're my wonderful friend.

jag älskar dig ♥

smart kid.

Promenaden gick bra och det gick dessutom resten utav dagen också. Var ute och spelade amerikansk football med Nik. Tänker absolut inte säga hur matchen gick. Vill ni veta kan jag säga att jag typ vann...
In igen och göra hemmalagad pizza. Lovade även där Nik att om inte ketchup smakade lika gott som tomatsås (orkade inte göra någon) så skulle vi baka en god kladdkaka. Handslag på det och listig som han var va ketchup okej men inte lika gott som riktig tomatsås va. Så det blev ett kladdkake bakande, på ett villkor för mig. Om de bakade, diskade och kunde säga kakans riktiga namn!
Förslag som klingkaka, klangkaka och choklakakaka kom upp. Men efter en stunds betänketid, fjäsk på svenska för barnen och lite hjälp från deras grymma au pair fick vi det riktiga namnet på svenska, kladdkaka. Blev ett mycket gott resultat kan jag meddela då mina barn är duktiga bagare!

Kvällen spenderades i Newark men våra nya amerikanska vänner Rob, Joe & Ned. Korta och enkla namn! Så hemkommen ligger jag nu i min varma säng. Bilder får komma imorgon.

god natt ♥

sport geek.

Sportfåne som jag har blivit sitter jag ännu en gång i soffan och kollar NHL. Fast denna gången är det repris.
Morgonen har varit lugn med vibersamtal med Camilla, bädda sängar och slappat
. Nu är det dags att ta mitt pick och pack för att vandra runt sjön med lilla Bruno.

watching nhl.

Kvällen slutade med en film och en petronella & jenny i soffan.
Efter 11 tiden kände jag mig inte riktigt trött och bestämde mig för att sitta kvar och kolla lite nhl hockey. Gottade till mig ordentligt och innan jag visste ordet av det var mina ögon stängda och snarkningarna igång. Nee, kanske inte riktigt så illa. Men blev i alla fall precis väckt av min värdpappa och säger nu god natt på riktigt ifrån min härliga säng!

god natt ♥

baking.

Idag har det varit fullt hus här hemma!
Började dagen med ett body pump pass, död i både armar och ben!
Slappade lite här hemma och kollade på the last song innan Sara kom hem från skolan pga ont i magen. Bestämde oss för att göra bullar tillsammans, det får magen att må bättre. jag, Sara & Elin bakade ihop ett gäng fina bullar till oss, utan pärlsocker dock då det var slut.
Mitt i bakandet var det dags för matlagning också. Idag bjöds det på rice pilaf, bearnaise sås och fläsfile på grillen. Fick många credits för min goa mat, så yeay!

Så nu lider dagen mot sitt slut. Överväger vad som ska hända, har inte bestämt mig ännu...












american football.

Hittills har det varit en lugn onsdag. Städade barnens rum imorse, duschade, slappade. Barnen är i skolan, hunden hos veterinären så är lite ledig nu.
Tänkte att jag skulle städa mitt rum och badrum, men hör och häpna. Jag fastnade framför amerikansk football på tv:n! Är det nu som man märker att man börjar bli lite amerikansk sport skadad? De få gånger jag har kollat på TV har det nästan bara varit sport. Alltifrån NHL till NFL.

Jaja, barnen kommer med bussen om 3 minuter så då blir det ut i den strålande solen och de 20 graderna med värme!

day off.

Idag var barnen lediga från skolan. Fråga mig inte varför men det var något om nåt val bla bla bla. Så morgonen började med skolarbete, och kalla mig knäpp när jag säger att jag saknar skolan lite. Nik skulle skriva om en av de alla 13 original colonies så vi blev sittandes i 3 timmar för att pyssla och skriva. Visste ni till exempel att John Winthrop var upptäckaren av Boston? Om inte så vet ni nu!

Efter en lunch drog jag med mig mina små barn, hundarna och de 2 grann barnen för att gå ner till club houset där vi hamnade på tennisplanen. Amerikansk fotball, basket och lek med hundarna slutade i en dödstrött Petronella. Kunde inte haft en bättre och soligare dag än detta. Shorts, varmt och strålande sol i November. Hem och laga mat och fixa iordning lunch inför skoldagen imorgon.

Kvällen spenderades på cafe Central Perk i Newark med hanna & johanna. Trodde att det skulle bli vanliga porslins koppar denna gången, men ack vad fel vi hade. Vi får dras med dessa arma take away pappers muggarna i alla fall...












happy.

Idag har jag varit ovanligt glad. Vet inte varför, bara blev så. Till och med barnen frågade varför jag var så glad. Blev en sångstund framför pianot med Elin, experiment stund med Sara och fotball med Nik. Så idag har alla barnen fått sin egna lilla tid. Hade lika roligt med alla. Tycker så mycket om dem och har så skoj med dem ♥


grown up points.

Vuxenpoäng, + 10 då all köksredskap är inhandlad innan jag har skaffat eget.


islas canarias.

Hemkommen med vovven, öppnar brevlådan och där i ligger post från kusinerna på Tjörn. Tack så jätte mycket!! ♥


kickboxning.

God morgon! Frukosten är uppäten, kickboxningen är gjord i 1 timma. Nu är det dags för en runda med hunden!


two months.

Btw, idag firar jag 2 månader och ingen hemlängtan i USA!! Sen är även denna klumpen återförenade om cirkus 1,5 månad.


my weekend.

Sitter här i soffan med Doug & Jenny. Har precis lärt mig det mesta om amerikansk fotboll. Det har bara tagit mig 1 månad, privat lärare, matcher på TV och internet till det. Så som ni förstår tänker jag inte ens ta mig tid att förklara detta spel på bloggen då det är helt omöjligt, vid frågor hänvisar jag till någon amerikanare.

Förlåt också för dålig uppdatering. Helgen har varit sjukt lugn! Häng med Hanna & Johanna i West Chester & Newark, film, lunch med familj och kusin, tjejkväll och shopping. En lugn och trevlig helg!

Imon är det en ny vecka, nya möjligheter. Och nu är det horrible bosses på on demand, ciao!





bilder lånade av hanna.

mini saturday.

Vaknade imorse och tog det lite halv lugnt. Städade smått i källaren, fick äntligen dammsugit! Åkte sedan med Jenny till BJ:s där vi storhandlade inför hela veckan. Mat, papper, rengöringssaker, påsar, ja allt! Hemma igen pch tog det lite lugnt. Pratade med barnen, visade Jenny fiskebilder och försökte att förklara så gott jag kunde. Sedan var det dags att laga mat, det bjöds på hemmalagade hamburgare med potatis & morötter i ugn.

Tog mig sedan en tur till Starbucks med Hanna där vi träffade ett par nya au pairer. Såklart ett gäng tyskar men även denna gången en kille från australien. Mycket trevlig! Åkte hem, förbi Acme och kvällen slutade framför soffan med Doug och en riktig 80-tals film.

god natt från mig.

how to have fun with a mac.















my day.

Idag var det träning på HAC med Johanna & Hanna. Död och knogarna sönderslagna efter kickboxning!
Det bjöds även på en promenad med vovven runt sjön, lite ärenden och sedan lek med barnen. Filminspelning, tennis ute och lära mig att åka någon svår skateboard.

Just nu sitter jag i Johannas säng med tjejerna, sociala gänget med datorer. Hihi!!


pumpkin carving pics.


















family day pics.




















halloween party.

Igår var det trick or treat, halloween party med chilli tävling och en massa folk. Gick ut ett gäng föräldrar och ungar i området och knacka dör. Jag var den enda som var en vandrade banan.
Efter trick or treat var det dags att dra sig hemåt för chillitävlingen. Cirka 20 pers var det och smaktävlingen var igång! Vinnaren blev Angelo, tredje året irad så grattis! Vin och chill med Hanna, Johanna & Doug avslutade kvällen bra!

Haft en sjukt rolig halloween med vänner och värdfamilj!
















RSS 2.0