resting.

En dag av ren vila. Ingen magsjuka längre i alla fall så det är härligt! Men är fortfarande väldigt trött. Min förflyttning har bestått av sängen - köket - fåtöljen - soffan - stopp. Blir bog liggandes här ett tag...


to many times.

Ny vecka & en ny måndag. Började denna dagen med ett gott kickboxnings pass på HAC. Äkta hat-kärlek till det alltså! Väl hemma blev det lite städning, tvätt, ja sånt som au-pair yrket innebär. Kan meddela att alla sysslor var klara efter 20 min så ska inte klaga eller så. Fick besök av Miss Hanna en stund innan det blev en mini promenad med hunden.
Sen var det lugnet före stormen då barnen kom hem. Snabb läxläsning innan jag & Nik satte oss i bilen då det var dags för gitarren.
Alla dagar leder till ett slut och även denna måndagen (som senare visade sig att bli för lång). Hamnade hemma hos Johanna där vi alla 3 gottade till oss i hennes säng med en rad av roliga youtube klipp.
Sen var det dags för mig att springa på toaletten. Där visade sig att middagen inte ville vara kvar i magen min och att jag spydde 3 gånger. Tog mig sakta och säkert hemåt där illamåendet fortsatte. Blev uppe hela natten då jag sov och spydde med jämna mellanrum. Vid 5 tiden och 10 spyor senare fick det vara nog och efter det somnade jag helt utmattad.
Imorse när jag vaknade visade det sig att jag inte var ensam då både Elin & Nik hade också fått magsjuka. Så det kan gå! Sängliggandes hela dagen fram till 8pm nu på kvällen då jag bestämde mig för att gå upp och ta något litet att äta. Så nu ligger jag åter här i sängen igen som jag har gjort det senaste 22 timmarna. Dags för en riktigt härlig nattömn. God natt ♥

family sunday.

Söndagen var en riktigt härlig hel dag med familjen. Tog en lugn morgon innan jag gick upp för att äta en liten brunch för mig själv. Vid 3 tiden satte vi oss hela familjen i bilen för att åka till en park. Hamnade mer i ett skogsområde där vi gick längs en stor stig och en bäck. En härlig promenad i solen på 2 timmar med glada barn och hundar, mycket spring, klättring och skoj.
Väl hemma avnjöt vi en hälig middag med slowcooked meat som bara smälte i munnen. Kvällen avslutades med en campfire på altanen samtidigt som det grillades marshmallows i kylan. Efter detta blev det självklart ett par timmar framför Oscars galan. En helt perfekt familje-söndag om jag får säga mitt!
























sick.

Sånna här nätter suger...

- 10 spyor än så länge
- på bara 6 timmar
- ungefär 1 timmas sömn

Hatar magsjuka och det är nu som man vill bli liten igen och krypa upp i mammas knä!


tonight we are young.

Efter musik och matlagning för halva gänget hemma hos Johanna hoppade vi alla in i bilen för att åka mot nordligare breddgrader, Philadelphia. Vi 5 tjejer gåendes på gatan och hittade ett mysigt ställe där vi slank in. En partykväll och många människor senare satte vi oss i bilen för att rulla hem igenom natten. Vi tackar, bugar & bockar Philly för även denna kväll..


















party night out.

Nu ska jag och miss Hanna med de andra tjejerna ut och göra philly...


during the game.



inte bästa filmen, men lite får man allt visa er!

men's basketball game.

Vaknade upp denna morgon i min säng med datorn bredvid mig och skypen på. Impulsiva som jag och en viss miss Hanna är bestämde vi oss för att inta Bob Carprenter Center. Med andra ord, hemma arenan för University of Delaware basketball team. Glada i hågen satt vi där intresserade av killarna som spelade skulle man kunna tro. Men nej nej! Vi kollade mer på maskotarna, orkesten och cheerleadarna. Riktig sann amerikansk anda!

Efteråt tog vi oss en promenad i det blåsiga vädret på Newarks gator innan vi hittade ett mysigt café där vi satte oss ner för en varm oboy och en sallad. Ja vet, en mycket bra combo.














this time at the month.

Ännu en fredag lider mot sitt slut och ännu en helg är på G. Blev lite cykling imorse innan jag och tjejerna drog oss till sushibaren för att ta oss något att äta. Alltid lika gott!
Eftermiddagen har bestått av chill och full stekning utav köttbullar. Nästan hela jag luktar mat os.

Sara kom inspringande med posten idag och jag blev så glad när hon sa att jag hade fått brev. Men, en bill ifrån AT&T är inte lika roligt som brev från er kompisar... Så ja, ni får ligga i nu lite!!

På återseende kära bloggvänner...


working out.

Sitter just nu på HAC och väntar på Sara som är klar med sin dans om 15 min. Testade en timma crosstraining för att se om det hjälpte mot benet. Vi får väl se hur det mår imorgon... Over and out!


 


still walking on sunshine.

23 februari. 19 grader i skuggan. mycket varmare i solen.
en helt underbar dag.




shin splints.

Segaste morgonen ever och segaste förmiddagen ever. Har antagligen dragit på mig en benhinneinflamation så har suttit heka dagen med en kylklamp och en ilvarm rissäck. Känner mig som en gamling som haltar på ett ben. Men som min värdpappa säger, pain doesn't hurt. Så får bita i det sura äpplet och fortsätta färden...

walking on sunshine.

En härlig promenad i morgonsolen och ett pass på HAC senare blev det en tur för oss tjejer till Newark. Satte oss ännu en gång frivilligt i skolbänken och jag nästan somnade till av trötthet då jag kände hur huvudet nickade till.
Efteråt blev det cafe besök och hör och häpna. Vi satte oss på uteserveringen i strålande sol och utan jacka, upp emot 20 grader och rena värmen den 23 februari 2012 kl:12, upprepar 23 februari!!
En promenad med hundarna i den härliga solen innan det var dags att dra sig hemåt där jag nickade till i soffan 10 minuter innan barnen kom. Dom sprang ut och lekte så barnfritt hela eftermiddagen satte jag på musiken samtidigt som jag grillade kycklingen ute på grillen. Så en härlig och solig dag som avslutades med en smoothie och korsordslösning på ännu ett nytt café i Newark.






walking distance.

05.40am. Fråga mig inte varför alarmet stod på det. Fråga mig inte varför jag gick upp och tog på mig träningskläderna. Fråga mig inte varför jag tog mig ut på det mörka gatorna och mötte upp mina tjejer. Men 1 timmas morgonpromenad blev det i alla fall och flera sådana morgonar ska det bli! Nu, dags för HAC.


the fat day.

Lika väl som hemma är det även fettisdagen i USA också, eller the fat day. Så upp och hoppa för att börja dagen med ett pass step it up till följd av en promenad med hundarna. Hamnade hemma hos Johanna där den ljuvliga doften av nybakat spred sig genom köket... eller? Lite bränt kanske, men fortfarande gott! Dagens bakning bestod i alla fall utav semlor. Glad, mätt och belåten efter en smaskig semla drog jag mig hemåt då klockan tickade åt "skolbuss med barn påväg hem." Även här hos Powells blev det semle bak och jag fick mycket väl godkänt i betyg av barnen.
Många skratt och stoj senare blev de sagostund i Saras säng innan jag ännu en gång sprang glatt ner till Johanna där jag gotta ner mig i sängen.


president day.

Dagen till ära var det president day i måndags. En dag för att hedra Washington, Lincoln, Roosevelt, Kennedy m.m. Jag och barnen hedrade dessa presidenter genom att gå på The journey 3D och avslutade dagen på hamburger stället five guys. Länge lever presidenterna!
Kvällen hamnade vi som vanligt hemma hos Johanna då vi dansade iväg framför youtube.
Film finns: JA
Film kommer att visas: NEJ
Så länge får ni nöja er med dockvisningen på Johannas blogg...

new shoes.

Söndagen spenderades tyvärr mer en hela morgonen i sängen... Vid 2 tiden gick jag upp då magen bestämde sig för att säga ifrån. Blev efter det en liten tur till Dick's Sporting Goods för att försöka sig på att köpa sig ett par nya spring skor då dom gamla mestadels består av duck tape i hälen. Hittade ett par fina tjejiga skor och det var kärlek vid första ögonkastet, både för foten och mig. Glad över mina skor hann jag inte mer än att komma hem innan träningskläderna var på och jag sprang ner till club houset för att testa dem. Perfekta!!
Hemma var det familjemiddag på schemat och en massa skratt och spökhistorier från Doug senare satt vi 3 tjejer nerbäddade i Johannas säng, så som en söndag ska vara...


gothenburg or baltimore.

Och så va de ju det här med bloggning igen. Men som sagt, jag har inte lovat men jag ska försöka att bättra mig...

Börjar med helgen då jag spenderade den mestadels med Hanna. Spontanttrip & planering runt 2am på natten bestämde vi oss för att göra Baltimore. En helt otrolig stad som påminner mig mer än bara lite om mitt vackra Göteborg. Hamn, sol, värme, fiskmåsar och en sallad vid havet. Kan det bli mer "vår i göteborg"? Vi tog oss i alla fall en promenad lite överallt i hamnen och stan innan det var hemfärd vid 3 tiden, Hanna hade ett jobb att sköta.

Kvällen spenderades hemma hos Hanna med en dinner date som bestod av en god rotfrukt sallad och lax i ugn. Fick bli ett avslut med mousse och lime marinerade jordgubbar. Ja, man får ju gotta sig ibland när man jobbar.


















cheerleading.

Usch, är så trött så det känns som att jag ska somna vilken sekund som helst. Tränade i 3 timmar till och från med Hanna idag. Blev en blandning av gymmet, bandet, promenad med hundarna och ett avslut i vårat clubhouse där vi terrade varandra tills benen var speghetti.
Åkte till Kennet Square eftersom att det är fika torsdag idag. Blev en god sallad innan vi drog oss hemåt igen.

Vid 4 tiden åkte jag till middle school för att jag hade lovat Elin att kolla hennes cheerleading. Roligt att se det och duktiga var dom! Så nu sitter jag här på HAC, barnen har gymnastic och dans. Hem och lägga sig, frågetecken.




painting.

En av det lugnaste dagarna på länge idag.
Började dagen på vårt HAC med lite träning följt av personligt nedbrytande av varandra på clubhouset.
En lunch och slapp hemma hos Hanna innan jag drog mig hemåt för att måla. Dags att göra en liten makeover av möblerna i mitt rum! Istället för beige, rosa, grönt 80-tal ska det bli grått.
Barnen kom hem och gick lika snabbt ut i det soliga 15 gradiga vädret. Själv blev jag kvar ensam hemma och jag satte högsta volymen på stereon och dansade mig genom min matlagning, på dagens schema blev det fisk.
Slapp kväll med Hanna i sängen framför Hangover II och vårat te. Så nu säger jag,

god natt ♥

still valentines day.

image description

Dessa fina rosor fick jag av min värdpappa idag, så snällt!


image description

och här har du våran cheese och chocolate founde


♥.

Idag är det Valentines day. Denna dag har firats så fint med step it up och body pump på HAC med Hanna. Efter detta romantiskt moment hade vi en fin date tillsammans i mitt vardagsrum med en god, exotisk frukstsallad och vanilj youghurt. Inte så dumt utan väldigt mysigt hade vi det!

Så nu blir det hem till familjen för att fortsätta firandet med choklad och cheese founde...


our weekend.

Hemkommen efter en grymt roligt helg i Philadelphia med HannaEfter mycket strul med hotellet och 2 timmar senare checkade vi in mitt i centrum. Slappade ett tag och tog oss en hörneblund innan vi tog en taxi till en spansk restaurang, Cuba Libra. Himmelskt god food som bestod av fisk/mussel soppa, octopus och något annat gott.
Kvällen slutade inte där utan vi dansade vidare i natten och i snön och somnade gott på hotellet framåt småtimmarna.
Här ska inget gå till spillo så vi checkade ut 11.58am då utcheckningstiden var vid 12. Gick en liten shoppingrunda eller två och lunchade på ett mysigt franskt ställe.
Hemma igen vid 7-tiden blev det familjemiddag och skoj me familjen Powell innan det blev ett avslut i soffan framför grammy galan. Tackar & bockar för en trevlig helg!
















party in philly.

Ja, nu drar jag & Hanna iväg på en liten party helg för oss själva i Philadelphia.
So long, vi syns på söndag!


happy birthday.

Grattis till min MaddeKladde som fyller år idag. Äter en nyttig liten kaka för dig!!


movie night.

Sitter här på middle school där det är movie night med alla barnen. Mr Jim carey something penguins visas på film.

Idag började vi tjejer dagen med en föreläsning på University of Delaware. Lika intressant som sist och det kommer att bli mer besök där framöver. Gratis undervisning som amerikanare annars betalar 1000 tals dollar för tackar man inte nej till.
Resten av dagen har gått jätte bra. Hundpromenad och lek med barnen. Får se vad kvällen bjuder på efter denna filmen. Måste boka hotell i alla fall då jag och Hanna åker till Philadelphia imon för att ta en minihelg tillsammans.


suck up to.



med lite fjäsk ifrån barnen fixar jag tvätten...

first day of school.

Hejsan hoppsan!
Kan meddela att efter min lilla mardröm somnade jag gott i min säng.
Va en aningen trött på morgonen när jag skulle gå upp men ett träningspass senare var man pigg igen.
Dagarna den här veckan har bestått av träning varje morgon, barnpassning och slapp/häng med mina 2 tjejer och många våldgästningar hos Johanna. En helt lugn och perfekt vecka!

Igår gjorde jag och Hanna vårat första besök på college. Blev en lektion i Human development på university of Delaware. Synd att man inte kan få credits för den, men det var i alla fall sjukt intressant och roligt att hoppa in i skolbänken igen. Trodde aldrig att jag någonsin skulle gå till skolan frivilligt eller säga detta; jag längtar lite efter plugg...

Idag var det också fika-torsdag som vi kallar den. Fick en god fruktsallad med smak av lime som Hanna så fint hade lagat ihop. Ja, alla 3 ordagrant slickade upp resterna på tallriken.
Så nu sitter jag här på HAC medans Sara har dans. Om 1 timme vankas det Vampire Diares, yeay!





sleep paralysis.

Usch, har vaknat upp och vart med om min riktigt första äckliga mardröm. Googlade runt lite och ska man lyssna till internet så var det en form av sömnparalys.
I drömmen låg jag i min säng, allt var som att jag stod bredvid min säng och såg mig själv sovandes. Men helst plötsligt vaknade jag och kunde inte göra någonting. Jag var helt förlamad ifrån höften och neråt. Försökte att tända sänglampan men den fungerade inte. Försökte att ställa mig upp men benen kunde inte hålla mig. Hela huvudet snurrade för mig och jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Till råga på allt är det någon som står och kollar på mig vid min dörr och bara hånskrattar. Jag kan inte ropa på hjälp, jag kan inte gå, ingenting. Jag kände verkligen paniken och visste att jag behövde gå upp på övervåningen för att be om hjälp. Fruktansvärt äckligt att känna en sådan verklig- och maktlöshet i en dröm. Så får se om man kan somna om nu, va tvungen att gå upp för att skaka av mig drömmen lite. Så vi gör ett nytt försök.

godnatt ♥
och jag hoppas verkligen att det blir en god natt...

time goes by.

Sovmorgon idag då jag vaknade med en nackspärr som inte var att leka med. Men inte skippar man träningen för det! Hoppade på ett body pump pass som sedan följdes av en promenad runt sjön med mina gose hundar.
Tog det chill hemma innan barnen droppade in en efter en. Körde Nik till gittaren och sedan var denna jobbdagen slut.
Drog med mig Hanna till Panera Bread där vi båda mumsade i oss varsin chicken cobb salad till en massa skvaller innan vi hoppade ner i soffan hemma hos Johanna. Filmtittande och jag snarkandes avslutades kvällen.

Just det ja, innan jag glömmer. Idag firar jag 5 månader i staterna. Deprimerande vad tiden går för fort framåt...

god natt ♥

philly & super bowl

Lördag morgon och klockan stod på 7.30. Vid 9am var det dags att hoppa in i bilen med hostdad Doug och hans bff Angelo, dags för en dag i Philadelphia. Mycket mat skulle köpas inför det stora engagemanget Super Bowl så vårat första stopp blev i little Italy. Gick mellan stånd och affärer och efter några timmar hade vi hittat allt ifrån kött, korvar, ostar, salamis, färska grönsaker och en massa annat.
Åkte vidare till downtown där det vankades lunch vid baren och som sedan följdes upp av en liten runda på south street. Ja det som hände där får stanna där... Men tiden går fort när man har roligt så vid 5 tiden fick jag som chaufför sätta mig bakom ratten för att styra vagnen hemåt. Partyt sattes igång och maten med en och en annan öl slank ner framför Super Bowl, grym match, god mat och gott sällskap! Det är bara att tacka, buga och bocka för ännu en rolig dag i the Powell family.
























friday piknic.




















body pump.

Dags för en work out i det soliga och varma Somerset Lake, so long!!


philly and giants.

Trött efter en hel dag i Philadelphia och en kväll med super bowl, och det vill säga vinst till vårat Giants, kryper jag ner i min säng för att börja en ny vecka imon. Får visa bilder och berätta mer om dagen som har varit i ett annat inlägg. Men bjuder på ett smakprov så länge!


xxl and square eyes.

Jag är så trött och jag orkar egentligen inte skriva en mening, men har man en blogg så måste man uppdatera. Olyckligtvist bir detta ett inlägg utan bilder då kameran ligger 3 långa meter ifrån mig och lat amerikanare som man har blivit orkar jag inte gå upp ur sängen...

Fredagens ledighet ifrån skolan resulterade i en hel dag med jobb och barn. Jag, Johanna & Hanna samlade alla våra barn för en picknik och skoj i skogen. En solig dag med stick house, football, fotboll & krocket, en härlig jobbdag med andra ord!
Eftermiddagen spenderades på XXL-mataffären Costco där det är stor pack i shopping som gäller. Vad sägs om paket med 2 kg jordgubbar eller 8 liter apelsin juice? Ja, ta du en funderare...

Idag lördag har mina ögon utvecklats till fyrkanter. Vakna och mellan 11.00 - 6.00 var det skype som gällde! Hann med att hälsa på både Madde, Joachim, Rebecka, Filippa, mamma, syster och resten av mina kompisar som befann sig mitt hus utan mig.
Dagen avslutades med melon, brända nötter och skräckis. Vi är fantasifulla här i Somerset..

Men. Sen kväll resulterar i tidiga morgnar då jag drar iväg med min hostdad Doug och hans polare för en dag i Philadelphia. Dags för att förbereda för kvällens stora höjdpunkt; Super Bowl...

easy day.

Har haft en sjukt härlig dag i solen med barnen, tjejerna & deras barn. Berättar mer och lägger upp bilder sen...


as any thursday night.

Idag är det torsdag. Eller VD torsdag som man också kan kalla det (efter fika torsdagen då...) Detta betyder som jag har förklarat förut:

- tre tjejer
- Något drickbart i form av te eller Wawa
- en dator
- en källare
- The Vampire Diaries
-
och en sjukt het Damon Salvator aka Ian Somerhalder...

torsdags kvällen är räddad...


hi, how are u?

Veckan rinner mot helg igen. Dagen som kallas fik-torsdag har bestått av avocado glass och lchf-kaka hos mig med tjejerna. Mycket gott, dock var glassen inget att hänga i granen. Lite amerikansk football på detta och jobbdagen var nästan slut. Sitter just nu på HAC med mitt coffe och fixar med en massa grejer medans barnen har dans och gymnastic.

Det är verkligen annorlunda här borta i USA. Man pratar med allt och alla, spelar ingen roll om de är i kön, mataffären, träningen, promenad. Man hälsar! Så träffade precis på en man som hälsade på mig. Han fortsatte konservationen och frågade hur jag mådde och hur min familj mådde. Jag som är SÅ duktig på att komma ihåg folk kom ju självklart ihåg vem han var... (ironi på hög nivå). Blev fundersam hur han visste vem jag var, men efter en stunds pratande kom jag på. Detta var en pappa som jag träffade för 2 veckor sedan här på HAC som jag pratade med i 10 min innan jag skulle hämta upp Nik. Sånt gör en så glad när folk kommer ihåg en och är så trevliga. Även om det bara är ytligt så gillar jag det!
Det finns så många människor här som man bara träffar när man tränar eller är ute på promenad med hundarna. Även om vi inte känner varandra så stannar vi och byter ett par ord och nästa gång man träffar dem kommer de ihåg en. Hoppas verkligen att det är en ny egenskap man tar med sig hem till Sverige.. Vara trevlig och hälsa på folk man inte känner!


70 farenheit.

Veckan som har gått har bestått av mycket jobb då min värdmamma va bortrest mån - ons. Så en massa sena kvällar har det blivit. Men det gör inte mig något då jag har så härliga barn!

Förutom jobb har det blivit träning på HAC varje dag med tjejerna. Allt ifrån sweat, step it up till body pump. Får se om det blir något resultat till beach 2012. Har även haft helt underbart väder dessa sista dagarna. Runt 20 grader och strålande sol!! Johanna trotsade vintret vädret och slängde på sig shortsen.


working weekend.

Oj vad dagarna bara flyger iväg! Lovar mig själv om och om igen att jag ska bli bättre på att blogga. Men som jag en gång läste i bibeln, man ska inte lova. Så jag säger så här, jag ska försöka bli bättre!

Helgen var det i alla fall jobb som gällde hela lördagen och söndagen. Fredag kväll spenderade jag och johanna på cheesecake factory med Sofia (tjejen från Lucia). Hade en riktigt trevlig kväll och den avslutades med henne som nattgäst i min säng.
Helgen med barnen gick kanon! En massa pusslande på 500 bitar och film. Med hot från pappan om utegångsförbud i 1 vecka och ingen super bowl om de inte lyssnade på mig var det som änglar. Så trots jobb var det allt en bra helg.







RSS 2.0