quality time.

Ännu än ny vecka och nu är jag äntligen ikapp med bloggningen. Dagarna har mest gått åt till att träna, fixa lite här hemma, gå ut med hundarna och vara med mina kära små tjejer. Förutom idag då vill säga...
Hanna och johanna (nördiga som det är) har fått för sig att ha ett Harry Potter marathon med alla 8 filmer. Självklart fick jag en inbjudan men tackade vänligt och snällt nej och sa "vi syns på torsdag" då detta marathon beräknas att ta cirka 2 dagar...
Så för mig har det blivit egen kvalitetstid. Har nästan känt en slags tomhet sen i söndags och med denna egen tid blev det mycket bättre då jag fick tänka och reflektera. 1,5 h på ett cafe med en latte och en nattpromenade sittandes nere vid sjön i mörker och tystnad var väl behövligt för att pigga upp mig själv. Vandrades hem till min gata med hörlurarna på högsta musik av chicken fried - zac brown band kunde inte natten börja bättre.

plans for our roadtrip.

Söndag som även betyder slutet på veckan. Jag och Hanna drog oss till kyrkan denna morgonen. Framåt 11.30 var vi hemma igen och då blev det frukost och häng med mina barn för min del då Hanna skulle jobba. Resten av dagen spenderades hemma för mig i solen och lekandes med barnen. Hann även med en del av våran roadtrip planering för att kolla igenom vilka städer vi ska ha våra stopp i.
Vid 7 tiden ringde telefonen och Hanna och jag var redo för dagens träning, tennis. ja proffs kan jag inte kalla oss men visst kunde vi i alla fall slå bollen fram och tillbaka ett par gånger. Hem för att äta middag och även denna kvällen blev häng på våran porch för att fortsätta med roadtrip planeringen som jag hade påbörjat. Detta kommer allt bli en minnesvärd resa...

b-day party and we got dunked.

Titta, nu är jag snart i kapp i bloggen, om man hoppar vardagarna då vill säga. Just nu är det inte så intressanta, om jag inte jobbar så hänger jag och chillar med mina brudar.
Helgen som gick har varit väldigt lugn. Fredagen spederades på Johannas porch med godis, musik och frågesport. En almänt seg, lugn och mysig kväll.
Själva lördagen blev en hemma dag med Hanna men oj vad mycket vi hann med! Shopping på TJ Maxx då träningskläderna fylldes på, kaffe på Starbucks, ännu mera shopping med träningskläder på Marshall, shopping på Nordstrom på mallen där min bröllopsklänning inhandlades för broderrs bröllop. Efter all denna shopping begav vi oss hem till mig där Elins 13 years b-day party hölls. En massa tonårs tjejer som sprang runt och vi hade även hyrt en dunk tank dagen till ära och självklart skulle jag och hanna in i den och dunkas ner!
Som ett avbrott från skrikandes tonårstjejer drog vi oss till Woodside farm, en gård med hemmagjord glass. Och vem tackar inte ja till en alldeles egengjord chocolate chip and cookie dough ice cream?
Hem igen för att umgås med tonåringarna och bara ta det lugnt. Både jag och hanna fick för oss att bada igen, men inte i dunk tanken denna gången. Utan vi kom på den braiga idén att hoppa i mitt lilla badkar med en massa skum och levande ljus. Sagt och gjort fick vi oss en mysig stund i badet!
Framåt kvällen blev det middag med "de äldre" om man ska säga så som avslutades med vin, hanna och min värdpappa som sällskap tills månen stod högt upp i skyn.




















gun range.

Ja, efter bilincidenten flöt vekan på som vanligt. På onsdags morgonen fick jag ett litet gulligt sms (läs ironi) av min värdpappa som innehöll "you girls are on my shit list". Ja, då kanske ni undrar varför och jo, jag ska berätta för er...
Efter mycket om och men i söndags hade han äntligen fixat en skjuts som körde 2 timmar ner till Lewes, hämtade oss tjejer och sedan körde ytterligare 2 timmar hem för att lämna av oss. På detta hade han även fixat en bärgningsbil som kunde hämta bilen och köra den upp hit för att fixas. Saken är den att när den kom till servicen tog det inte mer än 2 minuter innan bilen startade again vilket betyder, det var batteriet.
Generade slog vi tjejer ihop våra hjärnor för att skriva ett "förlåt-så-jätte-mycket-för-all-bekymmer-vi-gav-dig-men-tack-för-all-hjälp" sms.
I alla fall, snäll som han fortfarande är tog han med oss 3 tjejer på gun range på kvällen. Ännu en punkt avbockad på min bucket list. Kände mig som i en CSI film eller något, eller va jag en riktigt amatör som i polisskolan filmerna..?




dead car.

Söndag morgon blev en seg morgon. Inte för att vi var trötta eller så, mer för att vi inte hade så mycket annat för oss. Så efter ett par avsnitt av någon tv-serie hoppade vi alla in i bilen för att lägga oss på stranden i ett par timmar. Lite solande och en glass senare var det dags att vinka hej då till stranden för denna gången. In i bilen hoppade vi och for iväg mot destination outleterna i Lewes. En del shopping hann vi med innan vi skulle vidare till nästa outlet, men längre kom vi inte...
Tyvärr hade min bil bestämt sig, just i denna situation 2 timmar hemifrån, för att sluta fungera. Klick hördes det i motorn och vi alla trodde det var batteriet. En snäll bilmekaniker kom och hjälpte oss med startkablar för att få igång den. Men även detta visade sig att inte fungera då han konstaterade att det var startmotorn som var trasig. Oj sa vi som inte visste att det innebar slutet på våran lilla tripp.
Samtal efter samtal ringdes till pappa i sverige, pappa i USA, auto repairs, biluthyrningar, ja allt som kan tänkas sig att hjälpas. Ingen svarade på sina telefoner, förutom min värd pappa då som snällt hjälpte oss att fixa problemet.
Vi tjejer dödade ett x antal timmar i bilen efter stägning för affärerna. Det blev frågesport, popcorn poppning och historier innan Eric från min värdpapaps jobb kom och hämtade oss. Bilen fick lämnas och hem for vi efter en händelserik dag som avslutades med sangrias framåt småtimmarna.





bethany beach.

Ja, Hannas födelsedags firande var det ja... Veckan där efter flöt på som vanligt och vi alla såg fram emot helgen som väntade oss. Helgens planer var inget annat än att åka till Bethany Beach där jag och tjejerna skulle vara. Så sagt och gjort.
Fredags kvällen närmade sig och fyra svenska tjejer, jag, hanna, johanna och sofia hoppade in i bilen för att tuta och köra ner mot beachen. Väl framme vid johannas värdfamiljs hus blev det te och lite mys innan klockan rann iväg.
Lördag morgon kom och man vill ju inte slösa bort härliga och soliga dagar. Frukost och off we go till destination indianer. Väl framme kom besvikenheten (från min sida) då jag trodde att vi skulle få se en riktig indianby med en dansande indianer i fjädrar. Men kvar var bara ett museum men olika saker, men faktiskt med en riktig indian så så illa var det inte.



Turen gick sedan vidare till Rehoboth beach där vi gick längs stranden och kollade butiker för att sedan ta ett avslut med glass.



Väl hemma igen kom drinkmixarna fram blandat med kortspel och ett gäng tjejer som sprang runt i huset för att göra iordning sig inför det som komma skall. In i bilen hoppade vi och destinationen blev efter mycket om och med en fiskerestaurang med en riktigt god clams och mussel rätt med shrimp till förrätt.





Hem, igen, för att dra ut på tiden för att komma till nattens höjdpunkt... 1.30am var vi 4 små töser som satt på 2 små cyklar för att komma ner till stranden för att göra årets första dopp. Självklart blev doppet lite mer spännande när det var nakenbad på schemat och då detta är emot lagen i USA. Men jag får tyvärr göra er besvikna. Vi kom där ifrån blöta efter ett gott dopp och utan poliser hack i häl. Kom hem lika smidigt som vi kom dit och snart låg vi alla nerkrupna under det varma täcket.





the big day with a capital D.

Dagen D, dagen som vi alla har väntat på, eller i alla fall jag & johanna. Duktiga är har vi hållit denna hemliga dag så hemlig som möjligt då vi har lyckats. Dess värre har amerikanare lite dålig uppfattning av vad ordet surprice means.
Hanna kom i alla fall hem till mig där vi skulle planera dagens bravader. Trodde hon ja... Besviken blev hon då min bil var "trasig" och Johanna inte kunde "ta sin bil någon längre tur". Sittandes i mitt kök kom vi på, bara så där (efter 1 månads planering) att vi kunde fira Hanna. Fram med drinkar, ballonger, paket och det hemliga häftet där dagens avslöjande stod. Först ut på listan var att få Hannas bucket list avbockad, kasta paj på människor med självklart johanna och mig som target. Waist av pie blev de in och äta lite hemmagjord marängswiss. Kunde inte suttit bättre i magen. Hanna fick vända blad i den hemliga boken där nästa punkt blev hemlig. In i bilen med bindel för ögonen och iväg for vi till.... Go kart!! Även där en punkt avbockad på bucket list, fast min egna då vill säga.
Klara för dagens hemligheter satte vi oss tre tjejer i bilen som var "trasig" och drog våran kos mot destination havet. Hamnade i en liten stad med hemmagjort godis, en kaffe och promenad nere vid bryggan där vi blev sittandes i flera timmar innan det var dags för hemfärd igen.
Väl hemma vankades det middag á la Doug och vi blev ett helg gäng runt matbordet denna söndagen.
















my first zoo.

Lördagen kom upp. Den planerade dagen där vi skulle överraska Hanna med ett 1 månads sen födelsedags firande. Men just denna dagen hade lilla miss H "inga planer" då hon tackade ja till att jobba. Ja ja!
Jag & Johanna tog oss en tur till Philadelphia istället för att bocka av en prick på min bucketlist, gå på zoo! Ja tro det eller ej men min mor & far tog aldrig med mig på zoo i barns åldern. Sån dålig uppväxt fick jag...
Men det har inte gått någon nöd på mig. Nu fick jag uppleva denna otroligt härliga lördagen med johanna vandrades på zoo. Fick se allt ifrån zebror, lejon, giraffer, björnar, kängruar, skölpaddor, geoparder, ja allt du kan tänka dig.
Glada i hågen blev det hemväg framåt eftermiddagstid där jobb väntade för min del. Föräldrarna skulle iväg till Philly för att fira de nyförlovade paret Santiago. Så kvar blev jag med 4 barn, hamburgare från five guys och filmen dum dummare. Barnen lades till sängs och jag avslutade min kväll i soffan med Tom Cruise och Top gun innan föräldrarna kom hem. Kunde inte blivit en bättre jobbkväll om jag får säga mitt!












a little bit of everything.

Ja, det var ju detta med bloggningen då. Att säga förlåt innebär att en grej aldrig kommer att upprepas igen så det blir ett "ursäkta-jag-ska-försöka-att-bättra-mig".

Förr förra veckan var det då alltså. Ja vad har hänt? Jobb, ishockey match kollande, träning, chill med mina brudar, softball games, fika stunder. Försöker att minnas lite ordentligt men som sagt, minnet är bra men kort... Mer om helgen i nästa inlägg istället!








easy tuesday.

En dag med härligt soligt väder. Började dagen med ett step it up pass som sedan följdes av häng hemma, ja ibland är det jobbigt att jobba och slita. Cyklade även runt med Bruno runt sjön ett varmt. Våran lilla puppy som tyvärr har lagt på sig några extra kilon behöver så mycket motion som han kan få då han för det mesta sover, sover och sover.
Innan barnen kom hem blev det en kaffe på porchen hemma hos johanna där vi planerade våra kommande helger. Så vi får se lite vad som händer här framöver. Barnen kom hem vid 4, de skjutjades till kompisar, softball, hämtades. Ja, en lugn och härlig dag faktiskt som avslutades i familjemiddag i värmen på porchen a la petronella, typ... dougs recept, min matlagning = mycket väl godkänt av barnen och jenny.
Kvällen avslutades som vanligt med mina härliga brudar.

flyers vs. devil.

Söndag morgon drog jag med mig mina brudar till kyrkan (farmor&farfar, nu blir ni väl glada). Korta möten så readn strax efter 11 var vi klara. Eftersom att Hanna skulle jobba började jag och johanna att brainstorma för att komma på dagens påhitt. Åka iväg någonstans? Ge blod? Se indianer? Ja, listan blev lång tills smarta lilla jag kom på den brillianta idén, vi åker och ser NHL match!!
Sagt och gjort, klockan var 12 och matchen började om 3 timmar. Efter mycket om och men i telefon för att köpa biljetter kom vi äntligen iväg och vi hann till matchen med 15 minuter som marginal. En spännande match mellan philadelphia flyers och new jersey devils som efter förlägning slutade med 4-3 till flyers, man tackar för segern. Glada i hågen satte vi oss i bilen på väg hem där det väntades familje middag. Lika god som vanligt och kvällen avslutades i johannas säng till klassikern a west side story.












bbq and rocky horror picture show.

Ännu en ny vecka som börjat. Dagarna flyter på otroligt fort! Helgen som va har varit alldeles utmärkt. Fredags kvällen spnderades med våra nya kompisar nere i Newark. En fest i sann amerikansk anda med röda muggar och beerpong, bollsinnet är kvar!
Lördag morgon blev en frukost ute med mina tjejer. En god spenat och lök omelett. Sedan blev det dags för mig & hanna att åka ut på äventyr medans det väntade jobb för Johanna. Efter mycket tänkande kom vi på att vi skulle åka söderut mot Dover. Vi vet inte vad vi skulle hitta på eller se men det fick vi ta efter hand. Strosade runt i lite butiker innan det var dags att dra sig hemåt där bbq väntade i mitt hus.
Folket droppade in efter hand och maten börjades att laga medans det zippades sangrias. Det bjöds på catfish, grillad annanas, shrimps grej, alligator. Ja, ni hörde rätt. Och jag kan säga er att alligator va riktigt gott att äta! Nästan som kyckling fast lite segare.
Framåt 11.30 tiden tackade vi tjejer för oss och jag och Johanna hoppade in i bilen för att dra oss på natt bio i Newark. Dagens film var: Rocky horror picture show. En klassiker här i USA med en liten speciel handling om man säger så. Ni får googla det själv och se vad ni får fram. Men, något specielt här i staterna under filmen är att man lever sig in i den. Så man kastar saker på skärmen och agerar med filmen samtidigt som halvt påklädda människor agerar framför dig. (Bilden nedanför är inte så illa som den ser ut..) Kan säga att det var en upplevelse som jag aldrig kommer att uppleva igen och det var nog första och sista gången jag gick på den filmen. 2.30 mitt i natten var det äntligen hemgång och jag somnade gott i min säng.




hallelujah moment.

Efter ett X antal besök och 4 timmars grejande idag funkar äntligen vårat wifi,
ett hallelujah moment på det alltså!!

RSS 2.0