breakfast.

gott med frulle!!

 


up and down.

Snacka om att detta har varit en känslig dag, som en bergodal bana som går upp och ner.

Jag vaknade imorse och va på strålande humör. Öppnade datorn och gick in på min Cultural Care profil. Där hade jag redan fått en ny match med en familj i New York. Började att läsa om dem och ju mer jag läste ju mer kom magkänslan fram och sa nej. Kändes inte alls som den rätta familjen pga olika anledningar. Humöret åkte rätt ner för backen då jag visste att jag inte kan tacka nej till dem utan att prata med dem. Vilket leder till slöseri med tid.
Det går nämligen till så här, hittar inte jag en ny familj innan 10 oktobet så måste jag åka hem enligt amerikansk lag.
Men i alla fall! Gick ner i köket och åt lite lunch, pratade med resten av familjen där nere, tog med mig min Ben & Jerrys och gick upp på mitt rum för att gråta och tröstäta. Låter konstigt, men det var så gött att få gråta lite för en gångs skull!
Runt 5pm kollade jag in min lilla facebook och såg ett mail från en jag inte kände. En mamma hade hittat mig på Cultural Cares facebook där jag hade skrivit och hon ville prata med mig. Ledde till ett telefonsamtal på 45 minuter och mamman och familjen verkar helt underbara. En familj på 3 barn i New Jersey, 10 min ifrån NYC så vad mer kan man begära? Mitt humör åkte rakt upp igen! Och det stannar inte där...
Efter detta så hörde Erika av sig till mig. För er som inte vet så är Erika min kompis ifrån Fiskebäck och hon jobbar som au pair i New Jersey. Hon hade i alla fall pratat med sin värdmamma och hon va intresserad av att anställa mig som en au pair! Vilket i så fall leder till att jag och Erika kommer att jobba och bo tillsammans i USA i 2 månader!!
Men nu ska vi inte ta ut någonting i förskott. Ska prata med Erikas mamma imon troligtvist och den andra mamman på lördag. Får se hur detta slutar. Kanske inte blir någon, kanske båda två? Haha!

Kvällen spenderades i alla fall nere i sängen med Marianne och vänner serien, toppen avslut! ♥

thunder.

Är det inte härligt att ligga i soffan en regnig och åskig dag med en bebis i sin famn och bara mysa?

 


transition into a new family.

Förlåt, 1 000 gånger ber jag om ursäkt. My bad, jag vet! Men ska jag vara ärlig så har jag inte viljat uppdatera alls. Mycket som pågår just nu men jag ska ta det från början...

Ända sedan jag kom hit så har jag älskat familjen. Dom är öppna, givmilda, utåtriktade, humor, ja allt man kan tänka sig. De har verkligen öppnat sina armar och släppt in mig som en familjemedlem! Jag har träffat au pairen jag jobbar med, den gamla au pairen och andra kompisar. Har fått en toppen start! Detta har lett till både gått och ont.
Mitt jobb här borta har varit att ta hand om en pojke på 4 år och även hjälpa till med tvillingar på nu 6 månader. Allt har gått så bra och barnen är helt underbara. Ska jag beskriva pojken med 3 ord får jag säga sjukt energifull, BILAR och en massa fantasi. När man leker med honom hittar han på sina egna historier och sagor.
"Petra, if you take this car and you go speeding, and then you take the other car and chase the first car, and then you say that was fast, now you have to go to jail. And then you take a shortcut and drive away and then you go to fast so you flip over and the fixing car have to help you. I know! This gas-station can be the jail!"

Under dessa 2 veckor som jag har varit här har det varit fullt hus. Vi har alltid varit 3 au pairer (2 som jobbar och en som ska hem). Tjejen, som nu har åkt hem, Sue är som en storasyster för pojken. Det gick inte en dag utan att han pratade om henne och så fort vi kom hem sprang han runt i huset och ropade hennes namn. Att hon skulle lämna honom har gjort honom helt förkrossad. Så att komma hit och ersätta en au pair full av energi och ideer har inte varit lätt...
Eftersom att pojken har varit en blandning av ledsen och deprimerad pga olika anledningar, mesta dels privata som jag inte vill nämna här, så har det varit svårt att klicka med honom. Vi har haft roliga stunder men både jag och familjen känner på oss att det inte är helt 100 mellan oss. Jag tycker om pojken något otroligt, helt underbar grabb! Men han har lite för mycket energi för att jag ska hinna med honom då jag är en sådan tjej som kan springa, leka och ha skoj samtidigt som jag vill baka, pyssla, måla, sitta ner och ha det lika skoj.

När vi hade vårat möte med varandra i lördags så kom det med beskedet att en rematch är troligtvist det bästa beslutet. Både jag och pojken kommer att må bättre av det och jag kommer att få ut mer av mitt år. Klart att det var ett chockerande besked för mig i början. Men efter att få smälta det över natten så känns det så bra och klumpen i magen har släppt. Men underbara som de är sa det "Petra, vi tycker om din personlighet så mycket och du ska inte se detta som ett misslyckande för det är mycket med familjen att göra. Vi vill fortfarande att du ska bo här under hela processen och känna dig som en familjemedlem och jag hoppas att vi kan hålla kontakten när du flyttar"

Så! Så som det ser ut nu så hamnade jag i en transisiton nu under kvällen och väntar på att få svar ifrån en ny familj. Nervöst och spännande på samma gång! Så nu får vi se vart jag hamnar!

Men jag tycker fortfarande om familjen lika mycket nu som innan, om inte mer. Och det är klart att jag kommer att sakna både dem och mina nya vänner. Men som sagt, de kommer att finnas i närheten och nu för tiden finns det både skype och mobil!
Mer uppdatering om min rematch kommer under veckan, vi alla väntar med spänning!

god natt ♥

rainy night.

Sjukt regnigt ikväll alltså! Gångavståndet mellan bilen och huset hann jag att bli pisseblöt på. Så nu ligger jag här i min lilla säng och lyssnar på när regnet smattrar.

Dagen som har varit har spenderats på safari adventure med pojken. Efter pree-k, lunch & nap fick han leka av sig i 2 timmar. Kvällen spenderades på applebees med ett gäng. Vi va 8 personer från 8 olika länder. Sverige, Ecuador, Brazilien, Schweiz, Costa Rica, Frankrike, Mexico & Andorra. En salig blandning med andra ord men en sjukt trevlig och rolig kväll!

Igår var det Susans birthday. Så det blev restaurang besök på T.G.I.F. Efteråt var det hem och fira med tårta, både på tallriken och i ansiktet!

Dagarna här flyter på. Häner med bebisarna, pojken, au pairer, stranden, shopping, ja det finns lite att välja på. Så imon ska jag, Marianne och Alina (tyskan) ta oss en tur till Smith Haven Mall och shoppa!

god natt ♥




christmas carol.

Sitter i soffan här hemma och lyssnar på bebismusik. Lite roligt då de är en massa instrumental låtar och en av dem är den svenska julsången "låt mig få tända ett ljus". Pojken sover, bebisarna sover så det är lugnt hus. Ska snart väcka honom från hans lilla nap så blir det ut och leka.
Annars har dagen hitills gått jätte bra. Pojken åt frukost, jag lämnade han på pree-k, hämtade han 3 timmar senare, gjorde lunch och somnade han. Får se om våran pinjata har torkat sedan så att vi kan måla den.

Skriver senare ikväll igen!

animals and pinjatas.

Förlåt igen. Jag vet att det blir dålig bloggning ibland, men ibland orkar man bara inte.

Igår i alla fall var det en ny dag på en ny vecka. Åt frukost med pojken som vanligt, körde till pree-K och åkte hem. Slappade ett tag innan jag tog mig en tur till TJ Maxx. Hittade ett smyckeställ till mig och mina smycken. Hämtade pojken i skolan vid 11.45 och åkte hem.
Eftersom att han inte är en sådan stor eater så tog det ungefär 1 timma för honom att äta lite lunch. Trättheten kom fram och jag bestämde mig för att det var dags för en timmas nap.
Resten av dagen lekte vi med grannarna och sedan åkte vi till Martha Claries Vineyard där man kan kolla på djur och mata dem. Bland annat getter, sköldpaddor, kaniner, grisar, myskoxe och lamor.

Idag var det samma gamla visa. Byta på bebisarna, laga frukost till pojken, äta med honom, göra iordning honom, köra till pree-k. Va så sjukt trött denna morgonen så under min ledighet blev de en stund under täcket med v.ä.n.n.e.r. Hämtade pojken igen vid 11.45 och åkte hem för att luncha. Idag var inte tröttheten lika stor så iställe åkte vi till biblioteket. Lånade lite filmer och lekte. Väl hemma igen bestämde vi oss för att göra en pinjata av pappersmarché. Så imorgon blir de till att färglägga.
Nu på kvällen tog jag och Marianne en tur till Target för att leta födelsedagspresent till den tredje au pairen som snart ska åka hem. Så NU blir det läggdags för mig.

Förresten, firar 2 veckor i USA idag, yeay!

god natt ♥



baptism.

Idag har det varit dop för våra underbara små bebisar. Uppe vid 8.30 då huset ekades as skrik från både bebisar och pojken, redan då full fart! Iväg till kyrkan där hela dopet gick perfekt, inget skrik alls!
Middag och tårta efteråt i huset med en del av släkten, inte så många med fick träffa de flesta. Mycket trevligt!
Framåt eftermiddagen åkte jag, Marianne & Maelle till Tanger outlet där vi strosade runt ett tag. Hittade en bh, starbucks mugg, ett par vita converse och present till pappa som snart fyller gammalt.
Kom hem framåt 7 tiden och betämde oss för att ha en myskväll. Rester från dagens festande, med svenskt godis och P.S I love you blev avslutet på denna helgen toppen!

god natt ♥






movie, hibachi and bonfire.

Sooooorry, har fått klagomål på mitt superduper duktiga bloggande. Ska bli bättre....

Dagarna här flyter på. Igår hade jag en playdate med pojkens bästa kompis. Blev en lång dag på lekplatsen med upp och ner för stegar, trappot, rutchbanor, jagandes i sanden. Kan meddela att jag va trött efter det... haha! Kom hem vid 5 tiden då jag fick ta hand om bebisarna. Och ja, jag klarade att leka med båda två vakna samtidigt utan att gråta och även lägga dem till sömns. The supermum is coming!
Framåt kvällen skulle jag och Marianne (au pairen som jag jobbar med) och Alina (en tysk tjej 5 min här ifrån) gå på restaurang. Blev Hibachi grillen igen, mysigt! Åkte sen ner till Southhampton där det blev bio. Hamnade på Contagious. En dålig film till följd av sömn i mitten av filmen. Hemma och sängen!

Denna dagen började med en manikyr och pedikyr inför dopet imorgon för bebisarna. Efteråt rännde vi en mass ärenden för att få klart allting. Träffade även moms föräldrar idag som kom igår kväll. Så trevliga och härliga människor! Fick en welcome-to-the-usa paket som bestod av bodylotion m.m, så gulligt! Åt middag vid 5 och sedan begav vi oss alla ner till stranden för en bonfire. Så mysigt då vi grillade marshmallows som vi la mellan kex och choklad, så gott!
















i'm still going on.

Vakna idag som vanligt. Byte blöja på bebisarna och matade dem. Ingen spya denna morgonen, yeay! (men däremot 2 stora spyor på eftermiddagen...)
Idag tog mom ledig ifrån jobbet så att vi kan komma in i lite rutiner. Lämnade pojken för pree-k som jag nu har fått reda på att det är. Så inte pree-school utan pree-kindergarten. Åkte med mom och fixade social security number, köpte lite grejer inför dopet på söndag och försökte att fixa med amerikansk telefon till mig. En massa krångel med det!
Åkte och hämta pojken igen, hem och fixa lunch och sedan dags för en nap. Tvättade hans kläder medans hans sov så nu är det gjort för denna veckan! Så enkelt då dom slänger allt i samma load här, vitt som rött som färgat och prickigt. Spelar ingen roll! Sedan blev det nån timma i poolen, passa mera bebisar, rollerskating med pojken och sedan dags för middag.
Jag och Marianne träffade den tyska tjejen, Alina idag igen. Jätte trevlig tjej så vi kommer nog att hänga mycket!
Så som alltig, dags att sova.
god natt ♥

the safari adventure.

Andra dagen idag och so far so good! Idag tog jag hand om både bebisarna själv på morgonen och pojken, lyckades toppen. Om man säger, schemat ser ut så här:

7 - 7.30 bebisarna & pojken själv
7.30 - 9 pojken
9 - 11.45 ledig
11.45 - 16.30 pojken blandat med bebisarna
16.30 - ca. 17.30 bebisarna & pojken själv

Så soft är det! Sedan åkte jag, själv igen, till pree-school och lämnade av honom. Åkte hem och tog det lugnt i några timmar. Åkte med bilen och hämta han igen och gick hem för att göra lunch. Efter det åkte vi till safari adventure, ett ställe som har en massa spel, hoppborgar, ännu mera spel och ännu mera hoppborgar. Pojkens favorit ställe med andra ord! Åkte hem vid 3 tiden och invigde poolen, eller för mig var det första gången. Åt lite middag och sedan var jag klar för dagen. Hjälpte pappan lite med bebisarna och då kom det man har väntat på!
Jag hade matat min lilla babygirl, fått henne att rapa och allt man ska göra. Så la jag henne på min mage så vi låg mage-på-mage. Bluuurp sa det så hade jag en spya som rann ner i mellan brösten. Och inte nog med det, innan jag hann att torka så kom ännu en till större spya som rann ner i bh:n och längs med mage och rygg. min bebis är så yummi...

my first day.

Ja, idag var det som ni ser min första dag på jobbet! Var lite nervös över hur det skulle gå men allt gick perfekt!
Började vid 7 på morgonen då jag gick upp och lekte lite med pojken. Gjorde i ordning frukost till han och vi satte oss för att äta. Eftersom att han inte är en sån stor eater så tar det ungefär 30-40 min för han att äta upp 2 små pannkakor och jordgubbar. Hann och leka 10 min i källaren innan det var dags för pree-school.
Efter avlämning, som självklart är drive-in haha, åkte jag och Sue hem igen. Gick upp på rummet och började att packa upp, har inte fått tummen ur innan att göra de. Blev nöjd med resultatet och all bröte försvann! Eller fick inte plats med så mycket så en del hamnade i byrån.
11.45 var det dags att hämta pojken igen. Lunchade snabbt och sedan åkte vi till the aquarium. Där kryllade de av hajar, fiskar, sjölejon, sälar, skälpaddor, apor, ödlor, uttrar, pingviner, ja allt du kan tänka dig. Så blev där i ett par timmar och gick runt. Skaffade ett kort så nu har man free-pass dit!
Kom hem igen och spela lite spel, tog hand om bebisarna, satte på musik och dansa (mycket uppskattat!). Middag vid 6.30 taget innan jag och Marianne tog en promenad till stranden. 266 trappsteg ner och 266 trappsteg upp igen, död i benen är bara förnamnet! Gick även förbi en tjej som bor längst ut i området och sa hej till henne då hon också är en ny au pair.
Så nu, läggdags. god natt ♥














first sunday.

Vaknade i morse då det blev ite skypening med familjen hemma i Sverige. Roligt att se er igen! Gick upp och åt lite frukost. Var lite så där halv pinsamt. Ska man gå in i kylskåpet och ta själv? Ska jag fråga? Men de löste sig fint!
Någon timmer senare kom både Suzan och Marianne upp, både den nya och den gamla au pairen (de va i NYC igår). Så det var roligt att träffa dem för första gången! Frågade om jag ville me på en brunch vid 12.30 och det ville jag!
Så 12.30 åkte vi alla 3 plus 2 st till au pairer till ett ställe där vi åt. God mat var det och proppmätt blev man!
Efteråt blev de en tur till Tanger Outlet där vi kollade lite. Hittade lite smycken och en Michael Kors plånbok. Tog oss en tur till stranden där vi kolla solnedgången innan vi begav oss hemåt. På vägen hem blev vi stannade av polisen som sa att vi inte kunde fortsätta köra för att det var en memorial service på grund av 11 september. Så stannade till och kollade på den innan vi körde vidare.
Så har haft en härlig kväll med mum där vi har pratat en del om allt mellan himmel & jord i 2 timmar. Åh vad jag trivs bra här!

god natt ♥










riverhead.

Ja, äntligen har jag tagit mig själv i kragen och ska uppdatera & äntligen är jag här. Men jag säger en sak nu från början så att ni vet om det.
På grund av privata familje skäl tänker jag inte nämna namn eller lägga ut bilder på barnen. Kan hända i ett senare skede men inte så som läget är nu. Familjen namn får bli mom, dad, pojken & bebisarna, så ni vet vilka jag skriver om.

Mom kom i alla fall och hämtade mig på skolan. Sjukt nervös va jag men det visade sig att det kunde jag släppa snabbt. Hela bilresan på 45 minuter pratade vi på om allt och det var inte en enda tyst minut. Väl hemma träffade jag resten av familjen som var helt underbara! De tog emot mig med öppna armar och var så välkomnande!
De visade mig runt i huset och mitt rum innan vi gick ner igen och tjötade lite. Hjälpte till med de små bebisarna (5 månader) och dom är underbara!
Jag och mum tog en liten biltur runt i staden och handlade lite och lunchade. Och ja, jag fick köra den stora SUV:en och blev godkänd som en grym förare, yeay! Väl hemma igen blev jag pojkens lilla favort och vi lekte med bilar nere i källaren i 1,5 timma, mycket uppskattat. Familjen bestämde sig för att det skulle bli hibachi grill på kvällen. Så med bilen full åkte vi dit och hade god mat.
Väl hemma igen var det läggdags för både bebisarna och pojken och vi "äldre" fick en lugn stund i soffan innan det var läggdags för oss med.
Så summan av allt, en riktigt toppen första dag i mitt nya "hem"!

nervous.

Okej, om ca. 1 timma kommer min nya familj och hamtar mig har pa skolan. Jag ar sa nervos sa att jag nastan kan kissa pa mig!!! Tank om dom inte gillar mig? Tank om dom angrar sitt beslut?
Snalla, hall tummarna for mig and wish me good luck!

new york city.

Idag var city touren som de flesta au pairer hade väntat efter, dagen i New York. Vi hade classes hela morgonen fram till 12.45 sedan var det dags att åka.
Tog en tur ut till Staten Island med gratis färjan för att få en view av New York utifrån. Efteråt blev det en liten busstur förbi alla sevärdigheter innan vi stannade till på en cheesecake affär i Soho. Åkte vidare till 5th ave där vi stannade och skulle gå upp i The top of the rock. Riktigt coolt att se hela NYC igen och även the empire.
Efter detta lilla äventyr gick vi ett gäng tjejer till 5th ave igen och kollade affärer. Hann bara med forever21 innan det var dags för hemfärd igen. Har ju som sagt ett år på mig att göra NYC!

Så nu är det dags för läggdags. Imorgon är det Dagen med stort D, dags att träffa familjen!! Jag är så sjukt nervös att jag tror jag dör! Men jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra! Mer uppdatering kommer imorgon efter Mötet med stort M....

Just det ja, mer bilder kommer imon för som sagt, internet är mega segt här!!

god natt ♥


the university buildings.
















classes all day long.

Förlåt för dålig bloggning! Internetet här är sjukt dåligt!!
Dagarn här går fort framåt. Har redan bott på campus i 2 dagar. Classes dagen lång då vi är indelade i staterna. Lär oss lite allt möjligt men mest om barnsäkerhet, uppfostran, sjukdomar m.m. Vi har även lärt oss hur man tvättar händerna med en film, hör och häpna!!!
Vi har även haft ett pysselföredrag där vi visade vårat älskade Sverige. Vi pysslade fram en lucia, studentmössa, midsommarstång, köttbulle, IKEA och en kräfta. Mycket fint blev de!

Igår var det en polis officer här och han såg precis ut som en polis i NY gör, donut, kaffe, lite tjock och inget hår. Hade lite lärdom om lagar och regler i USA.  Vi hade även en sing-a-long igår då alla länder framförde sin egna barnsång. Vi svenskar valde att sjunga prästen lilla kråka då smågrodorna är lite uttjatad...

Imorgon blir det en NYC tur, fick den av min värdfamilj, så gulliga!! Men jag ska göra så att jag låter bilderna få tala.


















st john university.

Äntligen har jag fått internet på min lilla Mac så att jag kan blogga! Vart ska jag börja?

Flygresan igår gick toppen! Vi va 6 st som åkte ifrån Landvetter och mellanlandade i London innan vi va framme i Newark. Planet var bara 1 timma försenat så det var ingen fara. På flygplatsen träffade vi ett gäng andra au pairer från Sverige så där väntade vi tillsammans innan en buss kom och hämtade oss. På grund av den tunga trafiken var vi inte framme på skolan förän vid 19.00 tiden (lokal tid). Väl där delades vi in i olika rum och jag hamnade med två tjejer ifrån Österrike & Frankrike. Riktigt trevliga! Så det blev ett litet möte och sedan var det läggdags då ögonen stod i kors för mig! När jag även kom in på mitt rum stod det en present till mig där från min värdfamilj. Innehöll en blandning av Ny keps, Ny tröja, Michael Kors tröja, body lotion, godis, tuggummi m.m.

Idag vaknade jag vid 7 på morgonen och då var det dags för frukost. Så nu har vi börjat våra classes där vi är indelade med folk som vi ska bo nära. Har haft en liten presentation och nu har vi rast. Så måste springa tillbaka nu så uppdaterar sen igen med bilder! ♥


long island, new york.

Tankte bara skriva kort & snabbt att jag lever & att flygresan gick bra. Ar grymt trott och ska nog ta mig en liten horneblund nu. Lovar att uppdatera imon med bilder & mer om flygresan. So long ♥

seven hours to go.

Helt sjukt!! Om 5 timmar sitter jag i bilen på väg till Landvetter. Om exakt 7 timmar lyfter mitt plan till London som senare ska ta mig till NY. Så sjukt, konstigt, crazy, insane!! Imorgon är jag ingen Svenne längre, imorgon blir jag en svensk i USA = Svermikan! (lite påhittig får man vara) Så nästa gång blir det uppdatering ifrån New York.

Dagen annars har bestått av mycket tårta för lilla systern som fyllde 17. Folk har även kommit förbi och sagt hej då och många tårar har kommit, usch! Så nu, dags att sova de sista 3 timmarna i min säng och i lilla Sverige. Just det ja, fick sjukaste presenten någonsin idag! Checka in!!

god natt ♥






congratulations.

Stort grattis till min älskade lillasyster på 17-års dagen!!



jag vet att vi är grymt snygga i våran familj 6.30 på morgonen.

tough weekend.

Detta har varit en av de tuffaste helgerna på länge. Att säga hej då till vänner och familj va inte så lätt som jag trodde. Många tårar har det blivit och mer kommer det säkert att bli. Jag är så sjukt lycklig att jag har dessa människor omkring mig som jag har. Ni har alla stor betydelse på så mycket på olika sätt! Denna helgen har betytt så mycket för mig!

Den här sista helgen har i alla fall bestått av fest i väst med spelning, släkt/hej-då kalas, ungdomsmöte, frukost i stan, restaurang besök, fika & en heldag med familjen. Bättre kan man inte avsluta sin helg i vårt avlånga land.



jag & kusinen isabelle

p&j-day.

Igår var det en riktig och mysig p&j-dag. Va en heldag i Varberg och kolla runt i lite affärer och lunchade. En riktig mysdag!!
Sedan var de raka vägen hem och till kyrkan för att öva med kompet. Ska spela till barnkören som ska sjunga idag på fest i väst. Lekte en liten stund med Joachim innan vi träffade gänget som slutade i en pankakskväll hemma hos Oscar. En mysig, lugn & härlig dag!


five days to go.

Idag har faktiskt varit en av de jobbigare dagarna av USA planerandet. Började att inse att de endast är 5 dagar kvar och att det närmar sig. Att säga hej då till de man älskar är så sjukt jobbigt och de va just det som kom till mig...

Annars har dagen bestått av vaxning, en liten MacBook kurs av A, fika & packning. Äntligen är det mesta nere i väskorna och jag klarar mig näääästan på 2 st väskor á la 23 kg.

Imon blir det en heldag i Varberg med Jennifer. Mys!


jag & j

skype.

Skypade precis med Mariana, au pairen som jag ska jobba med. Så gullig & trevlig tjej, tror att detta kommer att bli så bra!
Pratade även lite med mamman och allting känns så rätt! Nu längtar jag bara till att nästa lördag ska komma när jag kommer att vara i deras hus, i Riverhead!!

RSS 2.0