gospel helg.

Dagarna går så fort och bara försvinner! Nu är det redan lördagkväll och vad ska hända? Får se, har lite olika förslag. Det som egentligen måste göras är att plugga tyska. Men vem vill plugga?!?!

Igår var det båtmässan med mamma och pappa som gällde. Måste bara säga att det är så löjligt med alla överklassmänniskor som tror att dom är något för att dom har en Nordwest 560 eller någon segelbåt 52 eller vad det nu är som är inne.
Efteråt var jag på restaurang med några kompisar, jätte mysigt var det. Det fick bli en restaurang med medelhavsmat, massa vitlök, haha!

Idag fick man gå upp runt 9-tiden för att göra smått iordning sig och äta. Sa hej-då till pappa som skulle ut och jobba och gick till kyrkan där de är gospel-helg denna helgen. Massa härliga sånger och mycket skratt! Så kom nästan precis hem, får se vad som händer.

Update: Stan med Camilla, Jennifer, Emma och Emelie!




© Petronella

båtmässan.

Sitter här i mitt rum nu igen, hade tänkt att dra igång lite städning. Runt 5-taget så ska jag, mamma och pappa iväg till båtmässan och kika lite. Efter det blir det restaurang med tjejerna.


tävling.

Hittade en tävling härom dagen som jag tänkte vara med på. man kan vinna jätte fina smycken ifrån Milla of Sweden. Gå in och titta och tävla du också :) Days with Jen.

Morgonstund har guld i mun.

Bloggar en liten snabbis nu när jag är helt klar! Har precis missat bussen så pappa ska köra mig till Filippa. Fy drömde mardröm inatt, usch!
ciao!!

hemkommen från grannen.

Nyss hemkommen ifrån farmor och farfar. Vad där och drack lite kaffe och bara pratade! Härligt att de bor så nära! Kusin Philip var även där med familjen, alltid lika roligt att träffa dem. Leka häst med Alfons på ryggen, haha!
Nu på dagen har jag städat mitt rum, yeay. Sydde ihop lite kläder som va smått trasiga. Så nu är det dags för sängen,
natti, natti,

ergonomi.

Äntligen klar med skolarbetet. Ett arbete som innefattar det mesta inom ergonomi. Hur man ska sitta, bära, lyfta m.m. Så, vad händer nu?



me, myself and i.

 


- från skolan åkte jag hem med en buss som hade punktering.
- jag borde egentligen plugga, men orkar man?
- jag vill resa utomlands nu, nu, nu!
- det är 123 dagar kvar tills jag fyller 18 år!
- jag saknar någa personer nu otroligt mycket.
- ska titta 90210 nu...

snart morgon igen.

Kvällen är här och Petronella ska sova.
Hade tjejgruppen idag runt 6 taget, alltid lika mysigt att träffa dem! Efteråt gick jag hem och har bara slappat sedan dess. La mig i sängen redan 20.45, yeay! Men nu ska jag somna riktigt..

natti natti

inget går upp emot ett GG-avsnitt.

Hemma efter en dag i skolan. Hade planerat min eftermiddag i detalj! Ladda ner de nya avsnittet av Gossip Girl och bara njuta! Men till min besvikelse så har det inte kommit ut!!
Men men, mer tid till att plugga haha. Magdalena kom en sväng förbi här förut. Förmodligen syns vi på söndag igen, trevligt :) Sen är det även tjejgruppen ikväll. Flyttade den till idag istället för imorgon.
Försökte även att läsa den första Twilight boken förut. Kan säga en grej, sjukt tråkig!!! Gossip Girl kommer alltid att va de bästa böckerna ♥

en dag med full fart.

God kväll, eller ska man säga god natt?
Kom precis hem ifrån jobbet. Va i skolan idag till 3 och sedan var det raka vägen till Barnens hus. Inventering idag så det var mycket räknande! Härligt att ha de gjort nu.
Nee, detta blir ett kort inlägg. Ska sova nu, natti natti.

kojbygge.

Blev ingen skola alls. Fick en liten magatack precis när jag skulle gå. Så stannade hemma, men framåt eftermiddagen var det genast bättre!
Blev en liten tripp hem till min kusin Philip där jag va med hans fru Lotta-Lena och barnen Alfons & Vilgot. En mysig eftermiddag som bestod av kojbygge i skrubben. Tog hela eftermiddagen så va nästan precis hemma. Roligt som omväxling!
Nu ska jag äta lite kvällsmat och sedan sova, skola imon!



alfons i kojan.

barn är härliga.

God morgon!
Kände mig lite dålig så här på morgon kvisten men bestämde mig för att gå till skolan nu istället när jag är bättre, "duktiga Petronella!"

Igår när Alfons va här så fick jag en såan gullig kommentar av honom, haha:

Jag: - Alfons, får Petronella en hej då-kram nu? Hon ska nämligen åka iväg.
Alfons: - Ska Petronella iväg till Usa?

helgen i bilder.









en underbar helg.

Hemma nu efter en helt underbart härlig helg. Den har verkligen varit supermysig!
Den började att vi samlades kl: 13.00 för att åka iväg. Det blev till Majorna där Jennie hade en lägenhet. Där hade vi mycket prat, härligt skratt, god mat och så mysigt och härligt som bara tjejer är bäst på att ha!

Idag bar det iväg hemåt runt 13 tiden. Satte mig i soffan och mötte en härlig Alfons som kom. Alltid lika roligt att träffa på honom. Blev allt ifrån "coola" poser med glasögon till Pingu på Youtube.
Runt 4 taget åkte jag, Jennifer, Rebecka, Linda och Olivia iväg till Öckerö, Nimbus cafet (igen, haha). Fikade lite och efteråt blev det filmtittande hemma hos mig. Så helgen har varit jätte härlig! Länge sedan man hade så roligt!



tjejgruppen.

Skriver en snabbis nu medan jag fixar iordning allting. Packar, gör iordning mig och städar samtidigt. Duktig jag är, haha!
Ska snart iväg med ett gäng tjejer över helgen. Vet inte riktigt än vart det bär av, men inte så långt bort i alla fall. Så är hemma imon igen då jag kommer med bilder och hur det var!

Ha en jätte härlig helg så länge och ta vara på er och varandra

men fredag är ändå den dagen som känns bäst.

Dagen lider mot sitt slut och jag ska snart sova. Dagen har bestått av skola och sedan jobb till 20.15. Fick fin besök på jobbet av Alfons och sin familj idag, mycket trevligt!
Efteråt kom mamma och hämtade mig och vi åkte hem och käkade lite gott. Blev Kinamat och friterad banan med glass. Aldrig smakat, men det funkade!
Imon bär det av med tjejgruppen någonstans över helgen. Vet inte vart än men det blir säkert trevligt ändå :)
natti.

kalasfika.

Kom precis hem nu ifrån Frida. 17 år nu, inte dåligt!! Hade en mysig kalasfika med mycket folk. Hon fick en massa fina presenter, bland annat en Avi&Lena ring ifrån mig och Andreas.

Så nu är det snart dags för att sova. Ny dag imorgon, eller inte vilken dag som helst. Det är fredag = helg!! Börjar helgen med att jobba, längtar faktiskt lite. Sen ska jag packa, ska iväg med tjejgruppen över helgen. mys, mys.

Nu är det i alla fall Inside på tv:n.





© Petronella och Jenny

dags att shoppa.



sjukt snygga grejer på forever21

veckodagarna flyger förbi.

Oj, oj! Torsdag idag, känns som att det va måndag igår. Nu är det snart redan fredag och helg. Men lika fort blir det måndag igen.
Idag var det skolan som vanligt. Slutade 12.50 så det var rätt så lungt. Tittade på det nya avsnittet av 90210. Va riktigt bra!
Så nu satte jag igång för att börja laga lite mat eftersom att ingen annan i familjen Claeson bryr sig om de, haha. Det får bli kyckling i ugn med ris och sås, yummi!

tripp till tjörn.

Tjingeling!
Nyss hemkommen ifrån Rönnäng. Min kusin fyllde 18 år idag, grattis!! Alltid lika roligt att träffa släkten :) !
Skolan var väl som vanligt idag. Eller, jag har börjat i spanska igen. Får väl se hur det går och om jag hinner att ta igen! Efter skolan blev det shopping. Hittade en ljus, sliten jeansjacka, ett par skor till min syster och en present till Frida som fyller 17 år imon.
Direkt efter skolan övningskörde jag upp till Tjörn. Gick lika bra som vanligt men det var extremt mycket kö. Ända till Kungälv! Tillbringade kvällen där med god sallad, Thailand bilder och tårta.
Skolan imon så ska sova nu, natti.

kusinbarn moa


sickan :)


lite av släkten


födelsedags"barnet" och kusin :)

dagen lider mot sitt slut.

En hel dag som bara gått till spillo!! Vad har jag då gjort? Pluggat företagsekonomi, tittat på Gossip Girl, I like! Eller Ed Westwik
Imorgon blir det skolan, ska även försöka att hinna med stan. Sen bär det av till Tjörn, Rönnäng. Min kära kusin Charlotte fyller 18 så lite släktkalas blir det allt.
Men men, sova nu. natti natti

tjugonde januari.

Tjolahoppsan!!
Sitter här nu på rättskunskapen, väntar på att vi ska börja. Slutar sent idag, 14.50 med matte C. Roligt men sent. Hem och plugga företagsekonomi och laga mat. Så ser min dag ut, ungefär :)

ta vara på er.

vi kanske är bästa vänner ett år.
ganska goda vänner nästa år.
vi kanske inte pratar så ofta året där efter.
och vill inte alls prata året efter det.
så, jag ville bara säga, du är speciell för mig.
du har gjort en skillnad i mitt liv.
jag ser upp till dig och respekterar dig.
säg till gamla vänner att du inte har glömt dom.
låt de nya vännerna veta att du aldrig kommer att glömma dom.
någon där ute bryr sig om dig och kommer alltid att göra det.
alla behöver en vän.

                       

universum.

Sitter här med läxan nu och skriver. Vad menas egentligen med Big Bang? Har det någon gång inträffat? Jag förstår inte riktigt Att en liten, liten ärta skulle orsaka ett helt Universum. Hur går det ihop? Vart kom ärtan ifrån? Det måste ju ha funnits någonting där innan som gjorde att ärtan bildades. Men vad var det..?


måndag.. snart helg?

Ny vecka, ny dag och trött!
Blev en lång dag igår. Vi åkte iväg ett gäng till nimbus cafet Öckerö. Jätte mysigt! Efteråt åke jag, Camilla och Olivia hem till brorsans lägenhet där vi såg på Picture this och hade djupa härliga samtal. En jätte mysig och trevlig kväll.
Vid 12 tiden gick vi och la oss men somnade inte förrän vid 2-taget. Så imorse var jag sjukt trött, haha!
Skolan var som vanligt och nu är jag äntligen hemma!

en helg i januari.

Hellu!!
Igår var det en mysig kväll med kompisarna! Va på ungdomsmöte och efteråt var det fika. Trevligt besök av tjörnborna som kom och också Camilla. Blev en trevlig spelkväll med mycket tävlande som avslutades hemma i min säng med läsning av Gossip Girl.
Imorse gick vi på förmiddagsmötet som var extremt bra och mycket fin sång av familjen Johansson. Nu i eftermiddag bär det troligtvist av till Nimbus cafet på Öckerö för lite fika.

jag igår :)


på spåret, haha!


2 extremt goa tjejer :)

vilken dag, vilken härlig dag!

God morgon, god morgon!!
Vilken härlig dag!! Solen lyser jätte mycket och vad ska jag göra då? Joo, gå och jobba!! Men det gör inget, det kommer fler dagar. Pricken över i:et idag skulle varit lite snö också.
Jobbar mellan 11.00 - 16.00 idag. Troligtvist kommer Camilla senare hit och spenderar resten av helgen här.
Ne nu ska jag åka..

syskonkärlek?



Undrade vad som hade hänt med min bror ett tag, haha!

let's dance.

Sitter här hemma nu. En mysig hemmakväll med mammi. Ingen som skulle ut idag och jag ska ändåså jobba imorgon.
Har precis tittat på Let's dance. Favoriterna är såklart Magnus, Niclas och Laila! Kan säg att jag absolut inte gillar Kitty. Mycket speciell person! Vilka är era favoriter?
Just nu tittar vi på den nya komediserien, Samantha who? Rolig serie!


this is me.


jacka: satinjacka från usa, de absolut bästa köpet någonsin!!!
skojrta: Polo Ralph Lauren
jeans: Rare

solen lyser en härlig vinterdag!

Hemma från skolan igen. Blev en mattelektion och sedan slutade jag. Åkte på en shoppintur i stan med tjejerna! Blev ett par jeans som jag tänkte göra lite mer slitning på och en hårbrosch ifrån Raglady.
Efteråt gick jag hem till farmor och farfar där det blev middag och deras supergoda hemmagjorda daimglass. Så nu ska jag snart till jobbet. Jobbar lika lite som jag gjorde igår, 16.00 - 19.00. Härligt!


jätte härlig sol imorse!!


broschen, jeansen kommer på bild när jag har fixat slitningen!


extra sovmorgon?

Ojj!! Imorse när jag vaknade så hade jag ont i magen men tänlke, äh går upp ändå så får vi se vad som händer. La mig lite i soffan för att vila. Vad händer tror ni? Jo, jag somnade!! Vaknade nu när klockan var 08.20. Så då är det ingen idé att gå till skolan. Har ändåså håltimma när jag kommer fram.
Sjukt att det kan gå så fort när man slumrar till! Nee, ska göra en riktigt god frukost nu istället.

inside.

Hemma från jobbet. Lugnt idag kan man bara sammanfatta det. Blev klar med min vägg som jag gjorde så det är ju bra i alla fall.
Efteråt var det hemväg, åt lite kvällsmat samtidigt som jag och syrran kollade på John tucker must die. Rolig och bra film! Helt sjukt! Märkte att John Tuckers bror är Dan i Gossip Girl!! Men han är mycket snyggare i GG.
Så nu tittar jag på Inside. Ett program om ett fängelse i USA. Gillar sånna program, allt som har med verkligheten att göra och är spännande. Det kanske hade varit något för mig, fångvaktare?
Nee, det får bli Barnens hus haha ;) !


Penn Bedgley

snabba ryck som gäller.

Hellu!!
En snabbis här nu. Nyss käkat en riktigt god sallad som jag köpte på torget och gick hem för att äta. Skolan idag avr som vanligt, men vissa lektioner är såå tråkiga! Ibland riktigt onödiga att gå på, svenska?
Ska med bussen som går om 15 minuter och åka till jobbet. Jobbar bara mellan 16.00 - 19.00 så det är ingen fara, men skulle hellre vart hemma, haha!
Auf wiedersehen!

fjortonde januari.

Skolan klar, middagen snart klar. Vad händer sedan? Plugg? Får väl se.
Skolan idag var som vanligt. Tog lite för lång sovmorgon idag så missade frukosten. Så det fick bli pannkakor med syltcafe fröken olsons. Yummi!!

canon d1000.

Tudelo!!
Seg dag och jag är trött!! Blev lite sent igårkväll då jag fastnade framför The dark knight och somnade runt 2 taget. Men men, skolan funkade fint i alla fall!
Idag hände något som förgyllde min dag! Mitt i lektionen så vibrerade min mobil och jag tog upp den för att läsa smset Hej! Ditt paket från Photo Scandinavia har kommit bla bla bla bla Mvh Posten.
Så jag har hämtat min kamera nu för ett tag sedan! En Canon D1000, yeay!! Så jag sitter här och väntar på den medans den ligger på laddning.

min kamera :)

en snabbis på kvällen.

Tjingeling!
Skriver bara en liten snabbis nu. Har varit i skolan på dagen, härligt att komma tillbaka faktiskt!
Efter det körde pappa mig till min hudvårdsgrej där jag vaxade och gjorde strålbehandling (så man dödar hudsäckarna). Sedan har det mest blivit plugg och slapp.
Pappa åkte och jobbade idag också så familjen hade en mysig kvällsmat.

natti.

kalastime.

Ännu ett kalas med släkten som var klart, men alltid lika trevligt!
Efter att vi hade väckt Johannes blev det lite frukost och sedan åkte vi hem och gjorde iordning. Fick även pluggat lite filosofi.
Klockan 16.00 anlände släkten och det blev ett stort kalas med god mat, presenter och folk! Så efter en dag som denna är jag riktigt trött och ska lägga mig för att sussa. Skola imorgon igen, börjar med tyska som är sååå tråkigt!! Men inga negativa tankar här inte, Petronella ska plugga och bli bättre i skolan!
God natt.


johannes på morgonen


johannes och camilla :)

ja må han leva ut i hundrade år.

God morgon kära vänner!
Uppe tidigt idag, för tidigt tycker jag haha. Vi ska åka iväg nu och överraska min bror som fyller 20 år idag. Eftersom att han har flyttat hemifrån så får vi åka hem till honom med presenter och frukost på sängen.


Grattis Johannes!!!! :)

lyckad kväll.

Hemma nu, ligger i sängen och ska nana.
Kvällen var helt lyckad! Blev en tre-rätters-middag som var mycket god med trevligt folk. Åkte där ifrån sdtrax efter 12 taget.
Men dum som jag är glömde jag kameran här hemma på soffan så det blev tyvärr inga bilder. Ska se om jag kan få tag på några senare.
god natt :)

lördagkväll.

God kväll!
En dag avklarad på jobbet, kom hem och nu sitter jag här helt iordning gjord. Dax att åka till Mölndal (?)tjejmiddag. Ska bli jätte trevligt. Hoppas eran dag har varit bra och eran kväll blir bättre!
Bilder och mer bloggning kommer ikväll eller imorgon :)
adios.

barnens hus.

Fyy, jag är trött!! Men finns inget att göra åt det, time to work!
Ska faktiskt bli härligt att komma tillbaka till jobbet! Har inte jobbat på nästan 2 veckor så det har varit en härlig ledighet.
Slutar 16.00 idag så det är en kort dag, bra och härligt. Efteråt ska jag hem och göra iordning mig och sedan bär det av till Rebecka som ska ha tjejmiddag. 18 år, yeay!!

hemma hos johannes.

Idag blev det en kväll i soffan med pappa en stund. Tittade på Are you smarter then a fifth grader och Lets dance. Fick 2 favoriter redan ifrån början, Leila och Mojje! Måste bara säga att Mojje är helskön!!
Efter halva Lets dance åkte jag hem till brodern min där även Camilla, Jennifer och Philip var. Pratade lite och tittade på Åke från Åstol. Sedan spelade vi ett hemma gjort spel, vem får sista ordet. Johannes vann och jag kom 2:a, jippi!!
Så nu ska jag nana, jobbet imorgon.

tack för en mysig kväll, natti :)

how it's made.

Städningen är äntligen klar, i allafall för min del!
Sitter nu i soffan och tittar på Discovery, en bra kanal om jag får säga mitt! Tittar på how it's made och fick precis reda på hur man gör te. Ända irån odling till påsarna, intressant. Just nu visas de hur en mountainbike byggs. Visste ni att den ritas i Kalefornien men byggs i Tiawan? Haha!

i love fridays.

Äntligen fredag = heeeelg!! Sova, sova, sova..
Ne inte för min del! I helgen är fullt upp med kalas, tjejmiddag och jobb! Ska bli härligt!
Idag var det slappt i skolan! Hade 1 timmas lektion i matte C och sedan slutade jag. Gick en stund till stan där jag hittade en 20-års present till min kära bror. Så nu är jag hemma och då är det dags för att städa och göra fint inför brorsans kalas.

en riktigt härlig vinter.

Härom dagen satt jag och pratat med min pappa om hans gammla minnen.
Då berättade han att 1985 var det en vinter med så tjock is att han och hans kompisar hade tagit bilarna ut på sjön och kört runt! Vägverket hade fixat vägar där man kunde köra och det var skyltar uppställda. Folk tog bilarna mellan Donsö, Styrsö och Vrångö och körde fram och tillbaka på insidan medans färjan gick på insidan.
Coolt om det blev en sådan vinter igen!!


folket går på vattnet :)


skyltar för att veta vart man ska köra.


ute vid någon fyr, min pappas coola bil ;)


vägarna på havet


vilken snygging man har till pappa ;) !!

kan nån, kan canon.

Hello everybody!
Vilken dag, vilken härlig dag! Vaknade av att väckarklockan ringde och det låg ett täcke av snö utanför, men den gick ju bort lika fort olyckligtvist. Första dagen för mig i skolan idag eftersom att jag var sjuk igår. Gjorde inte så mycket, som vanligt haha. Fick däremot reda på min engelska redovisning/bokpresentation. Blev jätte glad, MVG! Desvärre gick det inte lika bra på religonsprovet, men blev godkänd i alla fall.
Efter skolan åkte jag hem för att äta mat, sen kom min kusin Jacop och hämtade mig och vi åkte till Scandinavian photo där jag titade på en kamera. Det blev en Canon Eos d1000 med tillbehör. Men den fanns inte i lager så ska ringa imon så dom beställer den.
Detta var min dag i princip, men den är inte slut ännu!

all you need is sleep.

Hur jobbigt är det inte på en skala 1-10 när man har lagt sig tidigt för att sova men det funkar inte? Jag vill säga 10+!!! Fyy, vad ska man göra? Sägs att det är bra att dricka mjölk eller alkohol. Föredrar nog mjölk så ska ner och ta mig ett glas. Hittade även lite mer tips på en sida.

- Acceptera faktumet att du inte kan somna eller att du kommer att få lite sömn inatt. Du kommer att få en jobbig dag imorgon men det kan lösas till viss del med kaffe och dylikt. Det är inte hela världen! Genom att acceptera detta faktum tar du bort moment-22 stressen man får. Man blir stressad över att man inte kan somna och kan inte somna för att man är stressad. Strunta i att försöka. Njut av att du, just nu, är ledig och inte behöver göra nånting istället!

- Lyssna på stillsam musik eller avslappnings-CD, gärna musik du kan utan och innan och som inte påkallar uppmärksamhet (läs mer under hjälpmedel).

- Ät något sockerrikt. Först får du en sockerchock som gör dig väldigt pigg, sen sätter insulinet igång och sockerdippen gör dig ”lägre” än innan. Tänk på hur man brukar känna sig efter en middag.

- Drick mjölk eller varm choklad. (läs mer under hjälpmedel).

- Ha penna och papper vid nattygsbordet. Har du får många tankar som cirkulerar i huvudet och att du egentligen inte vill släppa dem för att stressen av att glömma bort dem är värre än att ”jonglera” med tankarna. Skriv ner vad du tänker på och tänk på dem på morgonen. Vissa människor får sina bästa idéer när de försöker somna, fortsätt med det men skriv ner dem och gå vidare till att somna. Ligger du och ”jonglerar” ideer är det kanske precis det som hindrar dig från att somna.

- Tänk på ett ämne som är lagom engagerande och bara det. Tänk på samma sätt in dig i ett halvtråkigt scenario. Exakt hur du kommer att ha dina morgonrutiner imorgon, vad du kommer att äta till frukost osv. På så sätt håller du dig borta från stressande ämnen men tråkar ut hjärnan tillräckligt för att den ska koppla av.

- Precis som du kanske gjort just nu är det ibland bättre att stiga upp ur sängen och göra något helt annat istället för att ligga i sängen och grubbla.

Tips på sömnproblem

dagen som varit.

Jadu, vad kan man säga? 3 st filmer och en serie har jag hunnit med. The breakfast club, Wild Child, Another Cinderella story och det nya avsnittet av 90210. Vilken dag, men är man sjuk så är man och det är riktigt segt!!
Imon ska jag till skolan även om jag är sjuk. Orkar inte sitta hemma i myskläder framför tv:n och ruttna bort! Jag vill ut i den friska luften!
By the way, imon kanske jag ska köpa en systemkamera. Får se om jag fastnar för någon bra :)
Men men, bedtime nu så jag orkar med dagen imorgon. natti natti

Petronella Bernadotte?

Fick en liten rolig kommentar igår av min farmor och farfar när vi tittade på kort ifrån USA. "Åhh, du är som en kopia av prinsessan Victoria! Va lika ni är!". Lite annorlunda, men roligt!


 

film, på film, på film.

Fy, mår fortfarande dåligt! Vill bli bättre nu. Tro det eller ej, men jag vill till skolan!
Tittade precis på en film på TV4 film som är värd att se, The breakfast club. Va faktiskt jätte bra! Får en att tänka om lite. Man dömer oftast personer efter hur dom är eller beter sig. Men där inne döljer sig något som är så mycket bättre! Tänk på det nästa gång.
Ne dax för att laga mat och nästa film.




sjuk.

God morgon!
Första dagen det är skola och jag ligger kvar här hemma. Jag är helt död!! Halsen värker, lock för öronen, näsan rinner o ch jag mår inte bra någonstans! Måste bli frisk. Så idag blir bara att ligga hemma. Segt, men måste bli frisk!
Hoppas att ni läsare mår bättre i alla fall :)

farmor & farfar.

Sitter här framför datorn igen. Farmor och farfar kom för ett tag sedan så har precis fikat lite. Har även haft lite bildvisning från farmors 80-års kalas och mina usa bilder för dom. Uppskattades!
Fyy, jag känner mig inte alls bättre, mer sämre i så fall. Huvudvärken har börjat att komma och näsan rinner som ett vattenfall, fy fy!! Får se om jag kan gå till skolan imon.
Ikväll blir det nog att ta det så lugnt som det bara går. Ska nog titta på det nya avsnitten av Gossip Girl och The secret life of the american teenager.

queen, allt om det kungliga.



Jag har vunnit en tävling :) En ett-års prenumation på den kungliga tidningen Queen. Blev jätte glad när jag såg det!!

Tack så mycket Gizmolina




tjörnbor på besök.

Igår bjöd jag hem tjörnborna på kvällsmat. Det var Tejder, Oscar och David. Jätte mysigt var det! Blev lite mackor med gott pålägg. Till efterrätt hade vi en smarrig tårta!
Senare på Rebecka, Julia, Martina och Linda. Så vi spelade lite spel, gjorde lite lekar och hade faktist jätte roligt! Blev lite filtittande på Albert och Herberts julkalender. En massa skratt så man höll på att dö! Dom åkte hem strax efter 3 taget och då blev det JVM hockey tittande för mig. Segt att dom förlorade! Så kom inte i säng förän 5 taget.

Imorse när jag vaknade mådde jag jätte dåligt. Förkyld och ont i hals/öron. Så det blir en hemma kväll för mig :)


jag har dukat upp med fikan


jag och david


martin, oscar och alida

drömmar kan va sanna.

Måste bara säga en grej. Jag drömde världens sjukaste men ändå trovärdigaste dröm inatt. Det är faktiskt äckligt att drömma, och vad är det som gör att man drömmer så konstigt?

första söndagen i januari.

Förlåt om jag inte hann att bogga igår!
Vaknade rätt så sent så gick direkt på middagen. Sedan blev det lite slapp, diska, och lite sånt. När klockan va 4 gick jag hem till farmor och farfar där farmor skulle ha lite 80-års fika. Mycket trevligt!
Efteråt åkte jag, Alida, Camilla och Johannes hm till Johannes lägenhet där vi snackadde, hyrde film och spelade Monopol fram till att klockan blev 02.30 mitt i natten! Jag vann så klart! Eller de hann vi aldrig få reda på för vi spelade inte klart. Jag va banken och det blev kanske en liten del rån från banken via mig. Men det är inget som jag erkände igår, haha!
Somnade härligt i sängen sedan!
Idag vet jag inte vad som händer. Funderar på att dra igång ett litet projekt i mitt rum. Eller så ska jag iväg med pappa och köpa en systemkamera. Får väl se vilket det blir.


alfons igår på kalaset va en kanin, haha


hemma hos brorsan

nyårslöfte

Va inne på en tjejs blogg där jag läste om ett nyårslöfte. Tyckte att det var ett bra löfte så bestämde att jag ville ha detsamma. jag kopierar rakt av vad hon skrev så ni kan läsa.


"Jag vill upptäcka nya spännande platser, träffa intressanta människor och lära känna nya sidor hos mig själv som jag inte visste att jag hade.
Jag vill leva 2009 fullt ut-skratta så att jag ligger dubbelvikt på golvet och gråta tårar som aldrig vill ta slut.
Inte känna att jag missat en sekund av året utan provat på allt och upplevt alla känslor när det är nyår om ett år."

bilder som jag lovat.

nyår


alex och charlotte


sälen och filippa


filippa


jag och filippa

Victorias tjejmiddag


Victoria, enda bra bilden jag hade för kvällen :)

en lyckad fest.

Som jag sa skulle jag inte hinna med att bloggsa idag. Fullt upp om man säger så. Men det har varit jätte trevligt!!
Började dagen med att slappa (fullt up va de ja, haha). Men sedan blev det de. Va tvungen att finslipa det sista inför överraskningsfesten.
Halv 3 åkte vi iväg mot Fiskekrogen där vi började att öva lite och fixa iordning. Gästerna ploppade in strax innan 4 och efteråt va alla på plats. Farmor & farfar kom dit lite över 4 då dom blev körda i en limousine.
Det var jätte roligt hela kvällen med god trerätters middag, tal, sång & musik och annat skoj. Jag framförde min dragspelstalang för famor som blev mycket glad! Hon är nämligen en erfaren dragspelerska sedan 4 års åldern, alltså i 76 år!!
Väl hemma runt 10 taget någon gång blev det lite smått kvällsmat med familjen. Fick även trevligt Tjörnbesök av Albin, Jocke och Martin!
Efter att dom hade gått spelade vi sällskapsspel. Det spelet Absolut överens, mamma och pappa vann. No!!
Så nu är det dags att sova, ny dag imorgon.


farfar & farmor utanför limousinen


kan man tänka att han är 86 och hon nyss fyllda 80? jag har en farmor och farfar av stål!


gästerna


maten


den oerhört fina tårtan!


jag och alfons


coooolingarna!


en avslutande låt med pappa, bror, farbröder, farmor och jag på piano

planera, öva och fixa.

Hellu!!
Skrev ett inlägg imors visst, men det verkar inte ha kommit upp. Men idag har inte hänt så mycket. Har varit hema hela dagen och fixat, fixat, fixat inför farmors överraskningsfest imon (eller idag, klockan är 02.47, haha)
Runt halv 7 tog vi tjejer bussen till Bildal där vi skulle på tjejmiddag till Victoria. Stor flicka som fyller 18!! Grattis!!!!!
Runt halv 12 åkte vi där ifrån och jag åkte hem till Johannes där det var en blandning med tjörnbor, fotöbor och fiskebäckare. Så det var trevligt!
Blev även en sväng till Frida innan vi åkte hem. Så nu ska jag nana, eller läsa bok haha. Är helt såld på den boken El choco. Handlar om en svensk knarksmugglare som sitter i ett av Bolivias mest ökända fängelse, riktigt bra bok!

Bilder kommer upp imorgon, eller övermorgon om jag hinner!

victorias secret fashion show.

Va ett par styckna tjejer hemma hos Matilda och tittade på Victorias Secret fashion show. Lika bra som vanligt!! Dom har så sjukt snygga underkläder och alla detaljer och vingar m.m. Det är en show i sig!!
Efter åt blev det the day after tomorrow och lite snack om gårdagen.
Så nu är det dags för sängen, har varit jätte trött idag!

god natt


sjukt snygg!! (bild från tidigare år)

nyårsafton.

Gott nytt år, 2009 här nu!!

Hur hade ni eran nyår? Min var toppen! Den började hemma hos en kompis där vi var runt 14 stycken personer. Åt lite tacos, marängsviss och hade allmänt roligt! Runt 23.00 fick vi gå där ifrån för att hans föräldrar kom hem. Så vi tog bussen 23.18 och åkte hem till Carl där det var i full gång! Träffade en massa som man kände och det var riktigt roligt!
Tolvslaget firades med raketer och kramar och sedan var det full gång igen!
Efter alla hade gått stannade vi kvar och hjälpte Carl med att städa. Så var hemma runt 3 taget någon gång. Så då somnade man härligt i sin säng!

Idag har man bara tagit det lugnt. Gick upp halv 2 och åt mat. Sen har jag bara suttit här. Ikväll blir det hem till Matilda för att se på Victoria Secret Fashion show med tjejerna.

Bilder kommer senare när jag har lagt in dom!

det gågna 2008.

Tänkte ta en resumé av 2008 och berätta hur det har varit! En toppen år om jag får säga mitt :)

Januari
Januari började lite lätt. Hade en trevlig kväll med thaimat hos Erica bland annat. Beställde även min efterlängtade resa till USA, skedde 13 januari om man ska vara exakt. Fick även en ny snowboard som jag bara älskar, haha. Det skedde även lite besök på Tjörn, Linda åkte till Sydafrika och jag prövade också Sushi för första gången denna månaden!


hos erica


snowboarden


filippa på tjörn

Februari
Det blev en massa helger med Tjörnborna. Dom kom ner till oss, men vi åkte även upp till dem och sov över hos David. Mellan 9/2 - 15/2 va vi Åre och åkte skidor, sjukt roligt! Vi hade även maskerad på tonår då jag och Filippa var utklädda till hipphoppare!


tjörnborna här


vi på tjörn


åre


maskerad

Mars

Även denna månaden var vi mycket med pojkarna från Tjörn. Vi åkte på en liten trip till Horred och Ullared. Hade också en liten mysig melodifestivalen kväll med tjejerna. Tog även en tripp upp till Tjörn och sov där med Madde och Rebecka. Jag och Rebecka bjöd även in oss själva på fika hos Andreas.


ullared med andreas, oscar, madde och filippa


melodifestivalen med tjejerna


fiak hos andreas


filippa och david i horred


madde och rebecka går runt i området och kör en väckning på tjörn

April
Denna månaden började bra med att vi hämtade upp Linda på Landvetter efter att hon hade kommit hem ifrån Sydafrika. Sen kom även min utbytesstudent ifrån Spanien som var här hemma hos mig i 1 vecka. Tania hette hon. Hade en liten fika i Näset, passade Alfons och tog en spontanresa till Danmark för att hälsa på pappa. Efter Danmark hamnade jag på Tjörn... igen haha.


linda på landvetter


alla spanjorer och svenskar


fika i näset


jag och alfons


hälsade på pappa på jobbet i danmark


promenad på tjörn me pojkarna

Maj
Maj började med att jag och några tjejkompisar åkte upp till Tjörn. Vi hade även en grillvkäll hemma hos Hanna. Jag och Rebecka slöt även ett kontrakt som gick ut på att vi inte fick vara inne på datorn på en hel vecka, vi klarade det!! Hade även en grillkväll men klasskamraterna nere vid Rörvik. Jag fyllde 17 år och fick en överraskningsfest för mig. Men det bästa av allt. Vi åkte till Spanien med hela klassen och var där i 1 vecka!


tjörn


grillkväll hos hanna


kontrakten, haha


påväg till grillkvällen


de flesta spanjorer och svenskar i galicien (spanien)


överraskningsfest för mig

Juni och Juli
Juni och juli kör jag faktiskt ihop för detta var två av det bästa månaderna på året. Den 10 juni bar det iväg till The United States of America!! Hade BBQ och 4th of July party hos Audrey, heldag med shopping i Atlantic City, bad vid Grassy Souds, va på en 4H-farm, BBQ hos Axelssons. Men det bästa av allt, New York city!


avsked på flygplatsen


BBQ hos audrey


shoppin i atlantic city


audrey och jag vid grassy sounds


jag vid 4h-gården


jag i new york

Augusti
Hade mina 4 sista dagar kvar i USA sen bar det av hemåt. Väl hemma träffade jag kompisar, åkte upp till Gullbranna och över till Danmark med släkten. Åkte upp till Tjörn och bodde hos Camilla i 3 dagar och hon följde även med ner till stan, hade fonduekväll. Började även tvåan på gymnasiet, va på Liseberg, firade mammas och pappas 20-åriga bröllopsdag, Universeum med Alfons, William och Matilda. Sedan hade vi tjejer också en lyckad kräftskiva!


jag på landvetter


syrran, pappa och jag i skagen


fonduekvällen


mamma och pappa 20 årig bröllopsdag


alfons och william på universeum


kräftskivan

September
Denna månaden började med Fest i väst och fiskens dag. Gick på bio med kusinerna, Sex and the City.  Kalas för lillsyrran, passade Alfons och badade bubbelbad med honom. Träffade de underbara tjejerna ifrån Kitas, Spelade piano och serverade på en 40-årsfest. Hade överraskningsfest för David. Gjorde fina extansion naglar, haha! Köpte även en ny båt :)


bio, sex and the city


syrrans kalas


alfons och jag


jag spelar piano vid minglet på 40-års festen


överraskningsfest för David


våran nimbus

Oktober
Hade en liten myskväll hemma hos Matilda med tjejerna, 50 års kalas för morbror Larry, blev extra anställd på Barnens hus, black & white party, konsert i Rönnäng med Ichtus. Vi drog även igång julbaket! Och en massa jobb och kompisar. Lite gott och blandat av varje!


tjejkväll hos Matilda


larrys 50 års fest


camilla och jag på black & white partyt


ichtus i rönnäng


julbaket

November
November började med en tjejmiddag med Hallowen tema hemma hos Julia. Mina kusiner förlovade sig så det blev förlovningsfika hemms hos dem. En massa härliga promenader och fika stunder på café Tin Tin. Vi tjejer blev hembjudna på en pokerkväll hem till Madde. Denna månaden var jag även på min första begravning, en jätte fin begravning som var för min gamle farbror. Va också en heldag i Köpenhamn med tjejsläkten, super mysigt! Också en mysig julfika i Rönnäng hos Camilla.


filippa och jag på tjejmiddagen


förlovningsfika


pokerkväll med tjejerna


köpenhamn med tjejsläkten

December
Den allra sista månaden för året. Kan säg att denna månaden bestod för det mesta av jobb, jobb och jobb. Även myckrt plugg. Men man hann ju med lite saker där imellan. Julbaket, va och hälsade på nere vid hockeyn, fika hos Jennifer, Matildas och Filippas tjejmiddag. Hann även med en trip till Ullared med familjen, julbord med släkten och pappas företag på Marstrand. Julkonsert och fira julafton. Ännu mera jobb. Titta på Twilight på bio. OCh sist men inte minst, fira in det nya 2009!!


julbaket


filippas och matildas tjejmiddag


julbord på marstrand


julafton

matilda och jag på nyår

Så år 2008 har varit ett fantastiskt roligt år. Men 2009 ska bli ännu bättre!!


RSS 2.0