no wifi.

Ja, detta är anledningen till veckans dåliga bloggande. Vi har inte haft något wifi över huvud taget. Totally dead!
Sen får vi se hur veckans bloggning blir framöver. Sitter i bilen på väg till flyget som ska ta mig och familjen till Florida. En helt underbar vecka med sol, värme och bad! Så, på återseende!


cosy evening.

Har haft en riktigt myseftermiddag idag som bestod av mys med lilla Sara. Blev en massa roliga filminspelningar på min dator, ja vi får se om det blir något smakprov på bloggen! Kvällsmat ute på porchen i den varma kvällen med en god frukt smoothie och macka.
Sen var det hem till JJ där vi alla 3 hamnade på hennes porch med filtar, varm te & klassikern top gun. Och nu ännu en gång sitter jag ute på min porch i värmen med datorn och Mumford & Sons. Kom på att jag har blivit utelåst så väntar på Doug som snart kommer och öppnar dörren.
Ja, en mysigare tisdag kväll kunde man inte ha ska jag säga.




first day of spring......

petra is very nice and is very weird but i love her! We r just goofing around!!:)ps im very weird too! from:sara








bucket list.

Idag har jag tillsammans med miss Hanna fått en punkt avbockad på min bucket list. Vi har varit på en driving range.
Mycket roligt och jag ska absolut dit mer gånger!!











two hours chess.

Ja, helgen igen ja..

Fredagen bjöd på chill hemma hos johanna. Alla jobbade sent, va sega och trötta så det är alltid bäst att inleda en helg på det sättet.
Lördagen där emot hände det mer. Denna dag var det nämligen St Patricks day och vi hade bestämt oss för att åka in till Wilmington och se den årliga paraden. Så in i bilen for vi iväg och gick upp till Kings st där den skulle vara. Ovanligt tomt tyckte vi och ingenting som var avspärrat. Smarta mig bestämde sig för att gå in på google och kolla upp informationen igen och som sagt, jag hade missat en liiiiiten, liiiiiten detalj. Paraden hölls den 17 mars 2009.... Ja, det va bara att hoppa in i bilen igen.
Hamnade i Westchester där vi gick lite gata upp och ner innan vi hamnade på ett mysigt café. Blev sittandes i 2 timmar och en spännande match i chess mellan miss Hanna & jj avspelades med vinst åt hanna. Hemgång och cheer up/peppa hanna middag innan vi senare på kvällen drog oss tillbaka grönklädda till westchester för att hitta en Irish pub. Så ett trevligt avslut på min första st Patricks day blev det.
Söndag morgon spenderades i ishallen med JJ. en dålig konståkningstävling så vi drog vidare till Christiana Mall för att se om vi kunde finna mer lycka där. Hela eftermiddagen spenderades i solen på Johannas porch med en del planerande om framtiden. Så 4 timmar senare var det dags att gå hem där familjemiddag och filmkväll väntade. Som sagt, ännu en mysig helg i Somerset Lake.



ser du någon parad? inte jag heller..






fort myers.

Har ju glömt att säga det. På spring break den 31 mars åker jag med familjen här till Florida. En hel vecka i Fort Myers, ska bli så roligt och ser fram emot detta jätte mycket!!


fika, on a thursday?

Började dagen med ett gott pass på club houset idag också. Man märker att våren är på G nu och folk börjar tänka mer på sommaren då det var ovanligt mycket folk där nere idag. Tog mig sedan en cykeltur runt sjön innan jag trampa vidare hem till johanna för att sno duschen.
Eftersom att det är torsdag innebär det fika torsdag för oss. Idag var det Johannas tur och hon bjöd på en jätte god citronglass som serverades i en urgröpt citron. Ja detta blir svårt att slå till nästa vecka då det är min tur.
Ni kanske undrar var fika torsdag kommer ifrån? Kolla in Johan Glans youtube klipp i Stockholm live så får ni en bättre förklaring. Ja, han är uppfinnaren till denna perfekta dagen! (http://www.youtube.com/watch?v=gpxJhpofAPE spola till 3.20)
Hem och hängde med Elin ett tag då hon hoppar på kryckor nu för tiden, en lite stukning på studsmattan så hon ska nog vara på fötterna snart igen.
Barnen kom hem och det blev chill i solen innan våra magar kurrade. Så nu sitter jag här på HAC och väntar på att Saras dans ska sluta om 5 minuter. Får se vad kvällen bjuder på...


baltimore.

Baltimore va det ja.
En helt underbar helg med mina tjejer som blev mer än lyckad.

Promenad, dans, god mat, drinkar, fint hotell, härlig miljö, delfinshow, 4D-film, aquarium. Listan kan bli lång. Tänkte låta bilderna tala. Vill ni veta mer får ni kika in på johanna.

tack för en super helg ♥
































nightmare, again.

Usch jag fattar inte. Jag som aldrig har mardrömmar har nu vaknat upp ur min andra mardröm på bara någon månad. Också lika verklig som förra och även denna gången började den i mitt rum.
Det var en blandning av överraskningsfest från mina kompisar, dom hade kommit hit till USA. Jag tyckte det var overkligt och gick upp i köket för att fråga Doug & Jenny vad som hände. Allt var som vanligt så jag gick ner i källaren igen men möttes av en som strypte mig. Ropade på hjälp men såg att hela familjen var i fara. Mina kompisar hade blivit som de gaturånarna i "The book of Eli" om ni har sett den. Äckligt i alla fall!

Helt sjuk dröm och helt sjukt verklig! I drömmen hade jag även skruvat av glödlampan i panik så när jag vaknade på riktigt fick jag ännu mera panik för att allt var svart och "lampan inte fungerade". Ne, mardrömmar säger vi BIG NO till...

ice cream.

Ännu en dag som har försvunnit. En onsdag som börjdade med lite träning på clubhouset. Ja, även en dusch där då varmvattnet hos oss har varit ur funktion sedan i helgen. Man vet ju hur lång tid det tar när män får för sig att fixa grejer själva...
Hem och fixa iordning lite innan jag åkte iväg med tjejerna och en gäst på 5 år för att köpa glass. Vad kan inte bli bättre än glass när det är strålande sol och 25 grader? Helt underbart är vädret som pågår just nu.
Tog mig även tiden för en cykeltur runt sjön med Bruno och oj vad trött man kan bli. Kan säga så här att jag aldrig har vart med om en latare valp. Jag lovar er att någon gång kommer det komma upp ett videoklipp med hans snarkningar, de är inte att leka med.
Eftermiddagen gick bra. Barnen var ute och lekte och jag inne och laga mat. Framåt småtimmarna åkte vi tjejer till Westchester där au pair möte var på G. Denna gången bjöds det på självförsvars kurs. Mycket intressant och man lärde sig en del. Fick mig en lite smäll av miss Hanna så numera vandrar jag runt med en röd liten bula i pannan, men den bjuder jag på.

god natt ♥








i have a tail.

Jag är egentligen inte så van av att folk svansar efter en vart jag än går, men detta måste väl vara världens sötaste svans? Ja, han till och med svansar med när man behöver tömma blåsan... Sweet!


first day with shorts.

Ja, när helgen kommer bli bloggen lidande. Jag får skylla på det härliga vädret också. Ja, man ska inte klaga när det har varit strålande sol och 25 grader i 2 dagar nu. Man tackar för värmen och slänger på sig ett par shorts!
Gårdagen & idag har varit helt underbara. Man känner verkligen att sommaren/våren är på G. Så vad har jag gjort? Tränat en del, hängt med mina tjejer i solen och även efter solen. Tog min första cykeltur med hundarna runt sjön vilket gick galant. Förutom när Bruno fick se en ekorre och fick för sig att ruscha iväg med mig på cykeln...
Har även vart på läkarbesök idag då min fot är helt knasig. Blev påslängd ett par piller som jag ska ta 1 gång/dag och om det inte är bättre om 2 veckor blir det en x-ray.
Så nu tänkte jag förbereda lite middag innan mina barn kommer hem ifrån soccer, lacrosse och allt vad det nu är. Uppdaterar om Baltimore helgen i ett senare inlägg.



så här gott kan det vara en tisdag.

last day before weekend.

Jag överlevde morgonen och efter ungefär 3 timmars väntan kom en pojk in och sa att bilen var klar. Hoppade glatt in och körde iväg medans magen kurrade. Blev en god sallad på ACME innan jag sprand förbi tjejerna en snabbis.
Barnen kom hem och det blev rent och sagt en slapp eftermiddag. Platta håret på Sara och valde kläder då alla barnen skulle iväg på birthday party. Kvar blev jag, hundarna och tv:n. Inget bra program som gick så bestämde mig för att göra lite nytta så blev ut att springa. 5 km och 2 varv runt sjön senare var jag helt utmattad och lagade ihop en god middag bestående av lax.
Kvällen spenderades snyftandes i biosalongen med tjejerna då vi kollade the vow, riktigt bra film. Så nu blir det snart dags att sova. Upp imon och göra helgen i Baltimore.

service.

Sitter just nu på Dougs jobb i ett litet lunch rum och har jätte skoj. Bilen är på service och jag har suttit här i snart 2 timmar och är grymt uttråkad. Ja, tacka gud för iphone i alla fall!


70 degrees.

Helt sjukt varmt har det varit idag. Började morgonen med ett sweat pass och redan dår var det 13 grader ish. Hemma och slappa ett tag innan jag avnjöt en god frukost med färska bär framför mina nya "favorit" program, Let's make a deal & what's the price.
Tog sedan med mig Bruno på en promenad hem till miss hanna där vi alla 3 tjejer avnjöt en god och nyttig fika. Det är ju trotsallt torsdags fika idag.
Hem och förbereda inför barnens hemkost och sedan iväg till HAC för Saras dans. Kvällen spenderades en stund med tjejerna innan jag drog mig hemåt. Fick plockat och fixat med lite grejer ikväll som man aldrig annars hinner. så nu blir det nana för min del. god natt ♥

image description




my wednesday.

En helt perfekt lagomt go dag. Mestadels spenderades den på altanen i solen, även när barnen kom hem då läxorna gjordes där. Hjälpte Nik en massa idag med ett skolprojekt. Eller hjälpte och hjälpte, han sparka fotboll och sa menningar och jag satt i solen och skrev vad som sades. Team work kallas det!

Sedan blev det en god middag beståendes av kyckling och grönsaker i ugnen. Kvällen har spenderats hemma lugnt i soffan som nu förflyttades till sängen, god natt ♥

sunshine.

SItter här ute på altanen och gottar i solen. Minst 15-20 grader och alldeles, alldeles underbart! Har skypeat med Martin & Simon en stund, saknar er mina pojkar!


six months.

Idag, för exakt 6 månader sedan, stod jag på Landvetter och kramades hej då. Hela 6 månader har gått. Bara 7 månader kvar. Tanken på att åka hem är deprimerande. Jag älskar livet här borta och skulle inte för allt i världen vilja åka hem till Svearike nu.
Jag har en helt underbar värdfamilj, jag har helt underbara vänner & jag har träffat nya människor som alltid kommer att vara en stor del av mitt liv. Nu det senaste veckorna så har jag varit så lycklig. En sån där obeskrivlig lycka. Allt har bara svävat på rosa moln. Människorna omkring mig, miljön, ja allt får mig att må så bra här.

i'm having the time of my life.












sister in law.



grattis på födelsedagen min goa lilla svägerska
jag tycker om dig ♥

end of the week.

Kan här med meddela att jag tyvärr inte har blivit en gummibjörn för er som trodde det. Fick en liten oväntad gästbloggare vid namn miss Hanna.

Helgen blev i alla fall lugn och härlig. Fredags kvällen spenderades med miss Hanna och min familj i middle school. En match mellan lärare och elver i basket och min lilla Elin som gjorde cheerleading. Roligt att kolla på och en sjukt hög ljudvolym då eleverna vann över lärarna med 1 p. Efter det blev det chill hemma hos Hanna innan vi båda somnade gott i soffan.
lördags morgonen kom jag med den brilianta ideén att gå på zoo. Så jag och miss hanna hoppade in i bilen för att åka iväg till Wilmington. Besviken på det lilla zoo:t med nästan inga djur åkte vi hem efter 20 minuter. Men jag fick i alla fall se min tiger, finally!
En tur till ACME för en god sallad innan vi hamnade på min altan i värmen där vi blev sittandes till solen gick ner. Stammisar som vi är åkte vi till ACME igen för att inhandla kvällens middag, lax, rotfrukter, spaghetti pumpa och limesallad. Mycket gott och vi satte oss ännu en gång i bilen för att avnjuta en tur till biosalongen. Filmen Gone visades och den var faktiskt över förväntningarna bra!
Söndagen blev en lugn förmiddag med en tur till Tj Maxx. Blev en skjorta och en kofta rikare och några dollar fattigare. Hem till Hanna och jobba lite med henne innan vi drog oss hem till mig. Familjekväll med Powells och en god middag som havet bjöd på. Pictionary som ett avslut vilket resulterade i vinst till oss tjejer. Alla kvällar leder till ett slut och även denna. Efter lite film och tjöt i soffan var det dags för sängen och jag somnade gott.












Gummibjörn!


99,9% back on track.

Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN är jag frisk. Kom ihåg då man va lite yngre och gick i skolan (host, 2 år sedan) så var man bara glad över att få vara sjuk då sjuk innebar ledighet. Denna gången var det dock inte lika roligt att spy. Om man säger, jag skrattade inte eller så i alla fall.
Men att få sociala sig lite var ju ett måste då jag det senaste 48 timmarna har umgåtts med en tv & en dator. Säger inte att dessa ting är osmarta men inte lika pratglada som mig om man säger så. Så upp på morgonen för att äta en riktigt god frukost, omelett med färska bär. Sen blev det ner in the basement för att ligga på alla 4 och sanitera så mycket som det gick. 99,9 % killing germs spray blev min räddare och jag kände rengörings medel doft på mils avstånd.
Efter mitt lilla projekt var det dags att tortera miss Hanna lite. Uttvingad på en promenad med ett övertjatigt jag som babblade på och 2 jobbiga hundar som drog sig åt 2 olika håll. Ja ibland är det inte lätt. Men det blir bättre, jag lovar. Off to ACME och inhandla torsdagsfikan som jag stod för idag. Blev en salig blandning av frukter toppat med nötter och 70% choklad i ugnen och vanilj youghurt. Smaskigt värre då miss Johanna & Hanna även denna gången slickade tallrikarna rena. (Ja vet, till och med Bruno & Lambo har bättre bordsskick)
Barnen kom hem, det blev middag, det blev stressat, vi kom försent till HAC...som vanligt. Ja, samma visa varje gång. Claeson's & Powell's har lite likheter det där med tiden alltså. Trodde att jag kunde göra någonting åt klockan men... Tidsoptimister är vi allihopa, allihopa, allihopa tra la la la....
Men nu sitter jag i alla fall här. En lugn torsdags kväll på cafe HAC i väntan på att barnen ska bli klara så att jag snabbt kan gå till mina tjejer för att inta soffan för ännu ett nytt Vampire Diaries avsnitt.
Oj, kände hur jag lite svamlade iväg nu.
Men ni som känner mig vet hur mycket jag älskar att babbla på och tänk på att jag inte har gjort det på 2 dygn. Ja, ni kan ju fråga mina kära tjejer hur vårat skype samtal blev igår.

Tack och hej i alla fall!


RSS 2.0